Vanwaar ben je afkomstig ?

Mijn moeder is afkomstig van Mauritius, mijn vader is Belg. Ik heb hier al veel kou geleden. Ik vind dat eigenaardig, want mijn moeder heeft er totaal geen last van.

Hoe is het eigenlijk op Mauritius ?

Ik ben er maar twee keer geweest : toen ik twee was en toen ik tien was. Maar ik herinner me alles heel goed : de palmbomen, de hitte… Het leven is er veel minder duur dan hier, hoewel het er nu erg toeristisch is geworden. Heel mijn familie heeft universitaire studies gedaan. Dat gebeurt daar bijna systematisch, veel meer dan bij ons in België. Maar daarna is het moeilijk om werk te vinden. Vandaar dat veel mensen in de hoop dat ze een job vinden, emigreren naar de Verenigde Staten en naar de Seychellen.

Welke studies heb jij gedaan ?

Ik ben assistent-boekhouder, maar ik zoek momenteel werk. Sinds we hier ingetrokken zijn, verveel ik me eigenlijk wel een beetje. In afwachting dat ik iets vind, doe ik het papierwerk van Dimitri.

Ben je geïnteresseerd in voetbal ?

Zeker. Toen ik klein was speelde ik voetbal op straat. Dimitri heeft me goed de regels uitgelegd. Ik hou ook een knipselmap bij met alle foto’s en artikels die over hem verschijnen. Samenwonen met een voetballer is geen probleem voor mij. De andere vrouwen vragen me altijd braafjes of hij met hen op de foto mag. Vroeger heb ik ook nog basketbal gespeeld. Soms gaan we samen lopen, maar Dimitri loopt te snel ( glimlacht). Met fitnessen ben ik gestopt omdat ik een beetje last heb van mijn knie. Nu de verhuis achter de rug is, zal ik er misschien opnieuw aan beginnen.

Heb je zelf voor de inrichting van de flat gezorgd ?

Ja, omdat ik verzot ben op panters zijn ze manifest aanwezig. Ik heb echter ook een toegeving gedaan aan Dimitri. Hij mocht het schilderij met de honden ophangen boven de divan. Ons appartement is klein maar comfortabel. Ik vind het hier tof wonen : rustig, dicht bij de familie en dicht bij de winkels.

Vertel eens iets over Dimitri.

Hij is heel vriendelijk, vrijgevig en attent. En hij heeft gevoel voor humor. Dat compenseert wel het feit dat hij verjaardagen altijd vergeet. Aan een slecht geheugen kan het nochtans niet liggen, want hij onthoudt wel de uitslagen van alle wedstrijden. En voor de rest vind ik dat hij zich te veel laat doen. Hij zou best wel wat meer op zijn strepen mogen staan.

Helpt hij je in het huishouden ?

De vaat doet hij perfect. Hij is er dan ook snel een uur mee bezig. De rest doe ik graag op mijn manier. Maar ik kan altijd op hem rekenen, ook om de was op te hangen, bijvoorbeeld. ( Dimitri :“Als je als koppel samenwoont, is het toch normaal dat je allebei de handen uit de mouwen steekt”).

Kook je veel ?

Soms probeer ik zelfs iets van de keuken van Mauritius op basis van rijst, groenten en pepers. Dimitri houdt veel van kruiden, en dan vooral van samoeraisaus. Hij heeft eens in één keer zo’n pot ( vouwt de handen om de grootte te tonen) opgegeten. Hij is soms echt gulzig. Als we eens ruzie hebben begint hij nog meer te eten.

Zou je graag kinderen willen ?

Ja. Twee. Als het kan een meisje en een jongen. Dimitri droomt van een jongen om samen mee te voetballen zoals zijn vader ook met hem heeft gedaan. Maar ik weet dat hij zijn zoon nooit zou verplichten om te voetballen. We hechten ook veel belang aan de studies. Dimitri is in het vijfde jaar van het middelbaar gestopt. Hij beklaagt het zich niet, maar een diploma is toch belangrijk.

door Pascale Piérard

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content