Yvan Slangen beweert dat ik niet kwaad ben ?” Tony Van den Bosch weet niet wat hij hoort. “Ik ben zéér kwaad, alleen probeer ik dat niet te tonen. Op het toernooi van Luxemburg, waar ik met Antwerpen speelde op 30 december, kwam Slangen naar me toe. Hij moest met me praten over de nieuwe structuur. De volgende morgen lees ik in Le Soir dat ik buitengegooid werd ! Ik heb altijd veel respect gehad voor de scheidsrechter Slangen, maar ik vraag mij af welke geloofwaardigheid hij nu nog heeft en welke waarde we moeten hechten aan zijn verklaringen. Dat ik hier nog zit, is louter omdat mijn afkoopsom te hoog ligt. Hij legde me uit dat ze mij willen vervangen om commerciële redenen. Maar daar ontsla je toch geen coach voor !

“Ik heb de indruk dat Slangen de organisatorische fouten van november in mijn schoenen wil schuiven. Maar het is toch niet de fout van de coach dat er op de training geen flessen water zijn of dat de bus te laat komt ? Ik denk ook dat hij mij schuldig acht voor de afzegging van Eric Struelens. De kwalificatie voor Euro 2003 al verloren ? Klopt. Iedereen weet dat je het moeilijk krijgt als één van je beste spelers afzegt. Mijn selecties ? Ik heb mijn werk bij Antwerpen en de nationale ploeg altijd gescheiden gehouden. Dat heb ik ook deze keer weer bewezen. Denk je dat het gemakkelijk is om Paul Bayer of Pieter Loridon thuis te laten ? Dat ze dus niet afkomen met aantijgingen zoals favoritisme.

“Ik wil geen polemiek. Yvan Slangen is misschien zeer gedreven, maar hij ontbeert de nodige ervaring bij de nationale ploeg. Hij heeft iets weg van een hond in een kegelspel. Dat hij ambitieus is, stoort mij niet : in mijn ogen is het een kwaliteit. Maar als je projecten lanceert, lijkt het mij logisch dat je eerst met de betrokkenen praat. Mijn contract loopt nog tot juni 2003, de wedstrijden in januari ben ik er zeker nog bij. Volgend seizoen ? Ik weiger er mij bij neer te leggen dat mijn ontslag onomkeerbaar is. Veel mensen leven tegenwoordig in onzekerheid. Te beginnen met Lucien Van Kersschaever, die het trouwens ook iets te gemakkelijk vindt om hem de hele organisatie toe te vertrouwen en dan te denken dat alles ineens perfect zal verlopen.

“Of je over 200.000 euro beschikt of over 1 miljoen, dat verandert in wezen niets : zolang de Fiba de wedstrijden in november en januari programmeert, zullen de spelers veeleer terughoudend tegenover de nationale ploeg staan. Met alles respect voor Giovanni Bozzi en Eddy Casteels, maar als zij nationale coach worden, staan ze voor dezelfde problemen als ik.”

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content