Doet Vedran Pelic (Westerlo) er goed aan de interesse uit Besiktas serieus te nemen ? Zo ja, wordt hij er dan ook beter van ?

Vertel.

Vedran Pelic : Ik heb een persoonlijk akkoord met Besiktas, met de trainer en zo. Nu is het nog wat wachten, maar dan zal de club praten met Westerlo. Christophe Daum ( trainer van Besiktas, nvdr) had van mij gehoord, heeft mij op videobeelden gezien en heeft daarna scouts gestuurd en mij al drie of vier keer gebeld. Ik kan bij Besiktas tekenen voor twee of drie seizoenen en tien keer meer verdienen dan hier. Belastingvrij.

Je bent vorig seizoen naar Portugal vertrokken, om vervolgens met de tranen in de ogen Westerlo te vragen je terug te nemen toen het niet doorging.

Ach, het probleem was toen dat Braga de betaling in twee keer wou doen in plaats van alles ineens, en dat vormde een probleem voor Westerlo.

Deze keer…

… ben ik honderd procent zeker dat ik volgend seizoen wegga uit Westerlo. Ik heb constant contact met Daum. Westerlo zal dan wel zeggen wat ze willen voor mij.

Maar bij Westerlo zeggen ze dat zelfs jij nog niks van Besiktas zelf hebt gehoord.

Ze gaan straks op de beurs en dat vraagt veel werk, dus ze hebben nog geen tijd gehad om contact te zoeken. Momenteel staat Besiktas tweede in de Turkse competitie, als ze die plaats houden, sta ik met een beetje geluk volgend seizoen in de Champions League. De trainer heeft met zijn bestuur gepraat en heeft zijn verlanglijst klaar. Daum heeft mij nodig als diepe spits. Hij heeft kracht en gestalte nodig want hij beschikt over veel kleine, snelle spelers.

Je hebt geen manager. Houdt zelf de zaken regelen met Besiktas geen risico’s in ?

Waarom zou dat gevaarlijk zijn ? Als de trainer mij zijn telefoonnummer geeft, is dat toch een bewijs van vertrouwen ? Met een manager kan je ook problemen hebben. Ik héb daar al problemen mee gehad. Ik vertrouw niet zoveel mensen meer, maar Daum vertrouw ik : hij is een toptrainer in Europa en een serieuze mens. Ik heb geen manager, maar wel twee advocaten : de twee persoonlijke advocaten van Daum, die in Duitsland zijn dopingproces voor hem gedaan hebben. Hij heeft mij gegarandeerd dat ze te vertrouwen zijn.

‘Iemand uit Oostende’ zou Westerlo al gecontacteerd hebben om ‘zogezegd’ als tolk op te treden.

Daum heeft mij gezegd dat je geen manager nodig hebt. Dat is geld voor niks uitgeven. Híj is het die mij benaderd heeft.

Vertrouw je niet nogal eenzijdig op de trainer ?

( Zucht.) Ik heb de indruk dat alles werkelijk serieus is. Ik heb Daum bij hem thuis in Keulen persoonlijk gezien : dat is toch het bewijs dat het serieus is ?

Viel Glück.

door Raoul De Groote,

“Ik heb Daum bij hem thuis in Keulen persoonlijk gezien : dat is toch het bewijs dat het serieus is ?”

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content