Volgens doelman Santiago Cañizares kan Valencia straks prijzen pakken omdat het collectief zo sterk is.

Valencia, dat na de winterstop als leider de competitie hervatte, is na de uitschuiver van Real Madrid tegen Osasuna opnieuw naar de leidersplaats geklommen in de Liga. Bovendien plaatsten de jongens van coach Rafa Benítez zich via twee 2-1-zeges ten nadele van Bordeaux ook voor de halve finales van de Uefacup, waarvoor ze nu de grote favoriet zijn. In de halve finale moeten ze daarvoor wel eerst voorbij het verrassende Villarreal.

Valencia heeft met Mista wel een trefzekere spits, maar het team teert toch vooral op de stevigheid van de defensie. Daarin is de internationale doelman SantiagoCañizares nog steeds de rots in de branding. De man die indertijd overkwam van Real Madrid staat er ook om bekend dat hij nooit een blad voor de mand neemt. Hij zegt dan ook zonder schroom en met bijzonder veel zelfvertrouwen dat Valencia een van de beste teams van heel Europa heeft. “We hebben een bijzonder stevig collectief, zodat we altijd en overal voor de zege kunnen gaan. Voor elke positie beschikken we over twee zeer goede spelers. Enkel op de linkerflank staan we momenteel iets zwakker als gevolg van de blessure van FábioAurélio. Gelukkig zal die er straks weer bij zijn. Toch moet de club proberen om ook in de komende transferperiode op zoek te gaan naar versterkingen. Ik vind dat je in de sport de lat altijd wat hoger moet proberen te leggen.”

Santiago Cañizares heeft ook veel woorden van lof voor coach Benítez. “Hij is een echte vakman, die zich altijd bijzonder goed voorbereidt, en de spelers zowel individueel als collectief enorm veel kan bijbrengen. Hij pleegt ook over alle spelsituaties overleg met de spelers, die zich daardoor erg betrokken voelen. Ook het vele tactische werk tijdens de week werpt vruchten af, net als het feit dat we dankzij het professionele werk van de fysical trainer over een bijzonder goede conditie beschikken.” (DDv)

ROBERTO CARLOS ontkrachtte met klem de geruchten als zou hij volgend seizoen naar Chelsea trekken, door te verklaren dat hij bij Real wil blijven en er zelfs zijn carrière wil beëindigen. BARCELONA zal komende zomer in Azië rondtoeren, zoals Real eerder ook al heeft gedaan. De Catalanen meldden ook onderhandelingen te zullen starten met EdgarDavids, PhilipCocu en LuisEnrique met het oog op de verlenging van hun contract. ROGERIOVAGNER, de Spaanse Braziliaan van Celta Vigo, werd veroordeeld tot zeven maanden gevangenisstraf en een boete van 3470 euro wegens ongehoorzaamheid aan een politieagent. (DDv)

TOPSCHUTTERS : 1. Ronaldo (Real Madrid) 24 goals ; 2. Mista (Valencia) 19 goals ; 3. Baptista (Sevilla), Salva (Málaga) 17 goals ; 4. Torres (Atlético) 15 goals .

DDv

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content