Venezia FC

© LaPresse

Trainer – Paolo Zanetti, 16/12/1982

? De voormalig middenvelder is met zijn 38 jaar de jongste trainer uit de Italiaanse Serie A.

? In het begin van zijn trainerscarrière was hij assistent van Alberto Colombo bij FC Südtirol in de Serie C. Niet te verwarren met de nu 75-jarige Alberto Colombo, een voormalige Italiaanse F1-rijder.

? Is sinds de zomer van 2020 aan de slag bij Venezia en bezorgde de club na 19 jaar terug een plaatsje in de Serie A.

Transfers

In

Tyronne Ebuehi (SL Benfica, Por), Daan Heymans (Waasland-Beveren, Bel), Dor Peretz (Maccabi Tel Aviv, Isr), David Schnegg (LASK Linz, Aut), Arnor Sigurdsson (CSKA Moskou, Rus), Tanner Tessmann (FC Dallas, USA).

OUT

Michele Cremonesi, Alberto Pomini, Domenico Rossi (Vis Pesaro), Filippo Serena (US Grosseto).

Smaakmaker – Daan Heymans

Of Daan Heymans (22) meteen een vaste stek zal hebben bij de ploeg uit Venetië is nog een vraagteken. Toch verdient de man die een sterk seizoen speelde bij het gedegradeerde Waasland-Beveren de nodige aandacht. Alleen al doordat hij de gok waagde om in mei vroegtijdig zijn krabbel te zetten. Venezia moest op dat moment nog barragewedstrijden spelen om promotie af te dwingen; het was dus helemaal nog niet zeker dat de club in de Serie A zou aantreden.

Daan Heymans was een lange tijd terug te vinden in de Kempen. Hij werd opgeleid in de jeugdploegen van KSK Retie en KVC Westerlo. Bij die laatste club werd hij in 2016 opgenomen in de A-kern. Na twee seizoenen trok hij voor het eerst richting het Waasland. Bij Waasland-Beveren werd hij na een half seizoen en amper speelminuten uitgeleend aan Lommel SK.

Ook bij het begin van zijn tweede passage op de Freethiel wist Heymans zich niet door te zetten. Het is pas vorig seizoen dat hij zich definitief in de ploeg wist te knokken. Hij was een van de weinige lichtpuntjes in een verder rampzalig seizoen.

Daan Heymans
Daan Heymans© GETTY
Venezia FC
Venezia FC
Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content