Operatie vierde plaats, zo werd het al vroeg aangekondigd. Maar het ambitieuze Everbeur is zoals de meeste toppers of subtoppers in ereklasse met een beperkte bezetting aan de oefencampagne begonnen. Trainer Vesco Ivanovic miste in de eerste voorbereidingsweken nieuwkomer Kris Tanghe en Mathias Raymmaekers (WK-kwalificatie met de nationale ploeg), Eric Van Drom (vader geworden), Ante Jakovcevic (ex-Zellik en ex-Roeselare en om administratieve redenen nog even in Kroatië gebleven) en de Joegoslavische poweraanvaller Vladimir Grujescu (23, 2m06 en overgekomen van Novisad).

Het gaat om heel wat afwezigen.

Vesco Ivanovic : En uiteraard waren ook Andrej Urnaut als nieuwe trainer van Lennik, Koen Baeyens – gestopt – en de andere vertrekkers Dragan Bogdanovic, Alexey Diaz, Brecht Van Kerckhove en Björn Hilven er niet meer bij. Het wordt dus weer even zoeken en tasten, want het is niet evident om telkens met een behoorlijk vernieuwde kern te starten.

Er was even twijfel rond de komst van Grujescu.

Klopt. Ik weet dat hij aanbiedingen had van veel clubs, maar zodra hij met ons een mondelinge overeenkomst had, heeft hij alle andere gesprekken stopgezet. Maar in volleybal weet je nooit. Wij zijn er in elk geval van overtuigd dat hij komt. Hij heeft momenteel enkel wat problemen om een visum te krijgen.

Tanghe, Grujescu, Van Drom, Jakovcevic… Everbeur is op papier versterkt. Zijn de ambities mee gestegen ?

We blijven met beide voeten op de grond en viseren de vierde plaats. Europees volleybal dus, want dat is voor onze sponsors belangrijk. Pecotex en in mindere mate De Belleman, dat een regionaal blad is maar adverteert voor Pecotex, willen zakelijk en qua naambekendheid de grenzen over.

Is er anders nog veel veranderd binnen het nieuwe Everbeur ?

Er kwam met Peter Wijngaerts een nieuwe, weliswaaar niet-voltijdse, manager bij. Hij moet een nog betere organisatie in de club brengen. Ivo Verheyden blijft persverantwoordelijke.

Heb je al een team in het hoofd ?

Moeilijk te zeggen momenteel omwille van het feit dat Grujescu nog niet is aangekomen. Ik had aanvankelijk met hem, Baeyens en Moortgat drie powerhitters in de ploeg. Dat plaatje verandert nu door het wegvallen van Baeyens. Het is dus nog even afwachten tot het team compleet is om de puzzel in elkaar te schuiven.

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content