Heb je altijd in Zottegem gewoond ?

“Ja, ik ben hier opgegroeid. Het café waar ik Tim leerde kennen, was een beetje mijn stamcafé. Vroeger ging ik wel vaker uit dan nu. Sinds zijn transfer naar Gent is dat fel geminderd. Ik vind niet dat ik moet uitgaan als Tim, omwille van zijn voetbal, niet mee kan. Ik zou het zelf ook niet leuk vinden, mocht hij weggaan als ik niet kan. Ik voel trouwens die behoefte niet meer.”

Ging je vroeger vaak naar het voetbal kijken ?

“Neen, helemaal niet. Sinds ik met Tim samen ben, is dat wel veranderd, ik probeer zoveel mogelijk wedstrijden van hem bij te wonen. ( Tim : “Ze is echt voetbalgek. Als we met de reserven op Bergen moeten spelen, volgt ze de spelersbus met haar autootje.”) Ik zou me eigenlijk geen weekend zonder voetbal meer kunnen voorstellen. Ik neem ook alle wedstrijden van Tim op, al die fragmenten staan achter elkaar op één videocassette. Ook van zijn periode bij Zottegem.”

Leef je veel mee tijdens een wedstrijd ?

“Dat gebeurt wel, ja ( lacht). In de tribune zit ik dikwijls naast de vriendin van Nicolas Lombaerts en haar arm is na de match soms blauw. Ik spring recht of roep als het spannend wordt. De sfeer onder de spelersvrouwen is erg goed, het is enorm plezant om naar de wedstrijden te gaan. We hebben elkaars telefoonnummer en voor de wedstrijd spreken we af. Na de thuiswedstrijden blijven we altijd nog wat napraten en elkaars vrienden bestoefen ( lacht).”

Waar let je op tijdens een wedstrijd ?

“Vooral op Tim. Van ver lijkt hij nogal op Matthieu Verschuere, ze dragen ongeveer hetzelfde kapsel, maar ik let altijd op de loopstijl. Daarin herken ik Tim meteen. De uitslag kan ik niet lang onthouden, maar de sfeer wél.”

Hoe omschrijf je Tim ?

“Het belangrijkste is dat hij altijd zichzelf blijft, ook nu zal hij niet gaan zweven. Hij leeft volledig voor het voetbal. Als hij niet zelf moet trainen of spelen, gaat hij naar zijn vrienden kijken. Tim is ook een doorzetter. Een minkantje is zijn koppigheid. Hij zal niet snel als eerste zijn ongelijk toegeven.”

Je ouders baten een hamburgerkraam uit ?

“Ja, ze bezitten twee hamburgerkramen en daarmee gaan ze op jaarmarkten, kermissen of koersen staan. Sinds enkele weken doen mijn ouders dat samen. Mijn moeder heeft haar job als kapster opgegeven. Dat hamburgerkraam openhouden is een zware job: lange dagen en veel nachtwerk. Mijn vader is erg gesteld op de hygiëne van zijn kraam, hij staat soms heel vroeg op om het schoon te maken.”

Je werkt al, als lerares in het middelbare onderwijs ?

“Ik heb een diploma als regentes Engels, Frans en zedenleer. Mijn studies zijn vlot verlopen, ik studeerde nogal veel. Sinds twee jaar geef ik les in het Atheneum van Zottegem, aan het eerste en tweede middelbaar. Ik koos voor die richting omdat ik absoluut iets met de Franse taal wilde doen. Dat was een vak dat ik altijd graag deed. Ik vind het belangrijk dat je jezelf in meerdere talen duidelijk kan maken. Voor de klas staan valt echter niet altijd mee. Vorig jaar diende ik les te geven in Aalst, in het zevende beroepsonderwijs. De meeste van die gasten waren bijna even oud als ik.”

Vind je het moeilijk om streng te zijn met de leerlingen ?

“Neen, maar meestal probeer ik het op te lossen met een beetje praten. Soms is het wel moeilijk om streng te zijn, want ik woon op amper twee minuutjes van de school : ik kom de leerlingen, of hun ouders, vaak tegen op straat of in de winkel. Dan vind ik het wel eens ambetant om de lerares te zijn die hun zoon of dochter buisde.”

door Matthias Stockmans

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content