Víctor Vázquez schittert in MLS

© belgaimage
Steve Van Herpe
Steve Van Herpe Redacteur bij Sport/Voetbalmagazine

Na zijn mislukte doortocht bij het Mexicaanse Cruz Azul hervond de ex-draaischijf van Club Brugge het spelplezier bij Toronto FC.

Vorig seizoen greep Toronto FC net naast de titel in de Major League Soccer. Die is in een eerste fase opgedeeld in twee competities: de Eastern Conference en de Western Conference, met telkens tien clubs die wedstrijden tegen elkaar spelen. Daarna komen de beste zes clubs uit de Eastern Conference en die uit de Western Conference uit in de play-offs. In matchen met rechtstreekse uitschakeling wordt er zo toegewerkt naar een finale. Vorig jaar stonden Toronto FC en de Seattle Sounders daarin tegenover elkaar. De Amerikanen wonnen het pleit na penalty’s.

De Canadezen versterkten zich voor dit seizoen met Víctor Vázquez. En dat wierp zijn vruchten af: met 8 goals en 16 assists had de ondertussen 30-jarige Spanjaard een flink aandeel in de eerste plaats van Toronto FC in de Eastern Conference. De Canadese club had daarin zelfs twaalf punten voorsprong op de nummer twee: New York City, de satellietclub van Manchester City. Niet onlogisch dus dat Toronto als belangrijke titelkandidaat bestempeld wordt. In de play-offs neemt het het deze week twee keer op tegen de New York Red Bulls, waar de assistkoning van de MLS voetbalt: Sacha Kljestan. De ex-speler van Anderlecht leverde er eentje meer af dan Vázquez: 17.

Met Amerikaans international Michael Bradley als stofzuiger achter hem en met voorin twee klassespitsen als Sebastian Giovinco en Jozy Altidore voelt Vázquez zich in zijn sas bij zijn Canadese werkgever. Chris Wondolowski, een 34-jarige Amerikaanse spits van de San José Earthquakes die al dertien jaar meedraait in de MLS, verklaarde in de Toronto Sun: ‘Het huidige Toronto FC is een van de beste teams waartegen ik ooit gespeeld heb. En Vázquez is amazing: hij is een van de meest onderschatte spelers van de competitie.’

De ex-middenvelder van Club Brugge werd, samen met zijn ploegmaats Bradley en Giovinco, ook genomineerd voor de Landon Donovan MVP Award, de prijs voor de beste speler van de MLS.

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content