Geen Jean-Marc Guillou donderdag in Beveren, wel zijn rechterhand Régis Laguesse, die een dag eerder van nabij de prestatie van Aruna Dindane tegen Werder Bremen volgde. Die was niet goed, maar de Ivoriaan zit dan ook niet in vorm. Fysiek moe, van het gebrek aan vakantie, of mentaal moe, van het niet doorgaan van een toptransfer ? Laguesse : “Aruna is het een beetje beu ja, de twee dus, vermoed ik. Waar ligt voor hem nog de uitdaging bij wedstrijden tegen Sint-Truiden of Cercle Brugge ? Fysiek zal het niet beter worden, vermoed ik. Hij heeft amper vakantie gehad door wedstrijden met zijn nationale ploeg en er komt nog veel op hem af. In januari de overstap naar een nieuwe ploeg, waar hij fris genoeg moet zijn om te ontploffen, komende zomer nog interlands met Ivoorkust, zes maanden later de Afrika Cup met Ivoorkust en nog eens zes maanden later het WK. Dat betekent dat die jongen drie jaar aan één stuk gaat voetballen.” Kortom, lees tussen de lijnen, de kans dat een door Anderlecht gebelgde Ivoriaan dit najaar in Brussel nog gaat ontploffen, lijkt gering. Laguesse : “Ik zeg niet dat hij zich nu opzettelijk spaart, maar Anderlecht heeft geen goeie zaak gedaan door hem vorige zomer een transfer te ontzeggen nadat ze eerder bij het bespreken van een nieuw contract beloofden op dat vlak mee te zullen werken. Mondeling ja, niet schriftelijk, want opstapclausules nam Anderlecht zogezegd niet in een contract op. Zogezegd, want hoe raakte Seol weg ?”

Voor Laguesse is het duidelijk, de speler moet zo snel mogelijk hogerop. Naar een goeie Engelse of Spaanse ploeg. Ons kent ons in het wereldje en dus maakte hij van de passage van een Franse vertegenwoordiger van de spelersvakbond gebruik om hem te vragen Jacques Santini te contacteren. Laguesse : “Eens polsen of Tottenham interesse heeft, Jacques is onlangs van nummer veranderd en daarom kan ik het zelf niet.” De prijs is intussen flink gezakt. Bood West Brom vorige zomer nog tevergeefs 7,5 miljoen euro, dan vraagt Anderlecht momenteel nog vier miljoen euro. Laguesse : “En zelfs dat lijkt me nog veel. Want komende zomer kan hij gewoon zijn ontslag geven en vertrekt hij quasi gratis. Anderlecht heeft in deze zaak fouten gemaakt en zal daar, vrees ik, voor betalen.”

Officieel is Serge Trimpont nog steeds (mee) de agent van Aruna. En ? Trimpont : “Ik ben het beu om op dit soort verhalen te reageren. Ik ben zijn agent, niet meneer Laguesse. Als u zin hebt om zijn praatjes te geloven, doe gerust. Dank u. Salut.” (PTK)

PTK

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content