Als er niemand vertrekt, is Genk nu al klaar met zijn transfers.

Ook al valt op de transfermarkt weinig beweging waar te nemen, KRC Genk is al klaar met zijn aankopen voor volgend seizoen. Vier spelers trok het aan : Vandenbergh, Euvrard, Kgarbo en Tomasic.

Euvrard, de verdedigende middenvelder van Cercle Brugge werd enige tijd geleden al vastgelegd en heet een talent te zijn. De drie anderen werden recenter overgenomen.

Kgarbo, geen familie van Kargbo (RWDM) maar wel ook uit Sierra Leone, is een in Nederland gestrande politiek vluchteling. Na drie weken testen werd hij bij de amateurs van Emmen weggehaald. Zijn komst moet eerder toekomstgericht worden beschouwd.

Tomasic kent Sef Vergoossen van bij Roda JC. Perfect tweebenig, 1m86 en polyvalent, want inzetbaar als rechtsachter, centrale verdediger of verdedigende middenvelder : Tomasic moet in staat worden geacht het gebrek aan kracht en lengte achterin op te vangen. Bij Roda, waar hij vier jaar speelde, klinkt men vol lof over hem, maar zijn gevoeligheid en zachtaardig karakter maakten hem voor trainers wel de ideale bankzitter. Hij accepteerde zonder morren, maar speelde onder Vergoossen heel veel.

Als Kevin Vandenbergh, tenslotte, volgend seizoen tien à vijftien kick-offs haalt, zeggen ze in Genk, is er weer goed gewerkt. Door de kritiek die Jan Ceulemans uitte, dat die transfer met het oog op de wedstrijd van vorige zondag wat ongelukkig getimed was, voelt Genk zich niet geviseerd. Robert Raes, voorzitter van de sportieve commissie : “Ze moeten die kritiek in eigen huis zoeken. Wij wilden wachten tot na zondag, maar Herman Wijnants wou dat vorige week dinsdag doen, omdat zij ook definitief moesten beslissen over de aanwerving van Toni Brogno en Wijnants zekerheid wilde.”

Wat, eerdere testers ten spijt, in het Genkse transferlijstje merkwaardig genoeg ontbreekt, is een doelman. Genk blijft het vertrouwen houden in Jan Moons. Nu Brockhauser vertrekt, worden Bram Castro en Logan Bailey de doublures. Castro was dit seizoen derde doelman, Bailey, ondanks zijn Engelse naam een Waal, komt oorspronkelijk van Standard en is de keeper van de nationale -18. Raes : “Een keeper komt er als er een hele goeie en goedkope uit de lucht valt. Hij moet in het budget passen, want we moeten voorzichtig zijn. Ook voor de andere posities moeten we eerst verkopen alvorens er weer gekocht kan worden.” (RDG)

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content