Viktoria Plzen

© GETTY IMAGES

TACTIEK

Na zes opeenvolgende overwinningen in de competitie ging de verdediging van Plzen kopje-onder tegen Slavia Praag (4-0) net voor de internationale break. De technische coach Vrba wijkt haast nooit af van zijn 4-2-3-1 en zet in op ervaring: zijn typeploeg heeft een gemiddelde leeftijd van 30 jaar. Vooral de achterhoede heeft al wat kilometers op de teller: doelman Kozacik, linksachter Limbersky en centrale verdediger Hubnik zijn al 34, terwijl zijn vaste maatje Pernica (28) en linksachter Reznik (29) ook al wat adelbrieven kunnen voorleggen. Voor hen moeten Horava en Hrosovsky voor de balrecuperatie zorgen, terwijl Cermak, de enige speler jonger dan 25 jaar in de ploeg, de spelmaker is. Op de flanken moeten Kopic en de veteraan Petrzela de backs van de tegenstander het leven zuur maken. Ze kunnen afgelost worden door Zeman of de Nigeriaan Ekpai, de enige speler uit de kern die niet uit ex-Tsjechoslowakije komt. Voorin is international Krmencik op dreef: hij heeft al zeven keer gescoord in evenveel competitiematchen.

Viktoria Plzen

SMAAKMAKER: MICHAEL KRMENCIK

Nooit opgeven. Dat zou het motto kunnen zijn van Michael Krmencik. De 25-jarige spits werd in drie jaar tijd aan vijf verschillende clubs uitgeleend vooraleer hij op zijn 22e een kans kreeg. Hij brak vorig jaar volledig door met 16 goals in 30 matchen. Club Brugge polste deze zomer nog naar de diensten van de 15-voudige Tsjechische international.

Viktoria Plzen
Viktoria Plzen
Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content