Villareal CF

trainer Unai Emery – 03/11/1971

? Emery baseert zijn spelsysteem op dat van de tegenstander. Soms bekijkt hij daarvoor één match vijftien keer.

? De Baskische trainer hanteert hetzelfde ritueel voor elke wedstrijd: hij vult een lottoformulier in en gaat alleen een koffie drinken.

? Aangezien hij zeer expressief is aan de zijlijn, wordt hij weleens de tribune in gestuurd. Eén keer kwam hij incognito terug op de bank zitten.

transfers

In

Boulaye Dia (Stade Rennais, Fra), Juan Foyth (Tottenham, Eng), Aïssa Mandi (Real Betis), Manu Morales (UD Almería).

OUT

Carlos Bacca (Granada CF), Jaume Costa (RCD Mallorca), Eric Franquesa (UD Levante), Mario González (SC Braga, Por), Ramiro Funes Mori (Al Nasr Riyad, KSA), Iván Martín (Deportivo Alavès), Miguelon (Espanyol).

Villareal CF

smaakmaker Gerard Moreno

Eind mei scoorde Gerard Moreno in de finale van de Europa League tegen Manchester United, en ook tijdens de strafschoppenreeks twijfelde de aanvaller niet. Villarreal won zijn derde Europese trofee na de Intertoto Cup van 2003 en 2004. De wedstrijd van Gerard Moreno was een masterclass en vormde de bekroning van een stratosferisch seizoen: in 46 wedstrijden was hij 41 keer beslissend. Op zijn 29e kwam zijn moment van glorie misschien laat, maar het was wel honderd procent verdiend.

Gerard Moreno is een product van de club en doorliep het C- en B-team voordat hij in 2012 bij het A-team kwam. Omdat hij nog iets te licht woog, werd hij uitgeleend aan Mallorca en bracht hij drie seizoenen door bij Espanyol Barcelona. Sinds hij in 2018 terugkeerde naar zijn thuisbasis, is Moreno een andere speler. Even sterk in de lucht als op de kleine ruimte is Moreno de beste nummer 9 die Spanje momenteel in huis heeft.

Unai Emery
Unai Emery© BELGAIMAGE
Gerard Moreno
Gerard Moreno© BELGAIMAGE
Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content