Wat doe je zoal in je vrije uurtjes ?

Ik ben veel bezig met mijn vissen, Japanse koi’s. Verder loop ik ook regelmatig om mijn conditie te onderhouden en als het me allemaal een beetje te veel wordt, maak ik een ritje met mijn Harley. Voor mij is dat echt de ultieme vorm van ontspannen.

Heb je ergens spijt van ?

Mijn schooltijd zou ik graag willen overdoen, want daaraan veegde ik als jonge gast enorm mijn voeten. Ik was gene gemakkelijke en maakte het mijn leraars in die tijd behoorlijk moeilijk. Alleen voor het godsdienst deed ik mijn best, maar dat kwam omdat we daar een knappe juffrouw voor hadden. De school interesseerde me niet en ik begon op jonge leeftijd in de koolmijnen te werken. Dat combineerde ik dan met het voetbal.

Stel dat het niet gelukt was als profvoetballer.

( lacht) Dan was ik nu al gepensioneerd. Nee serieus, de meeste mensen die in de koolmijnen hun ontslag kregen, vonden nadien een job bij Ford Genk. Misschien had ik daar dan momenteel ook wel gewerkt. Ik besef maar al te goed dat ik me gelukkig mag prijzen.

Zeggen computers je iets ?

Ja, want ik speel via de computer op de beurs. De laatste jaren heb ik mij toegelegd op het speculeren op de beurs, maar de ene dag gaat dat al beter dan de andere. Ik chat ook regelmatig en beschik over een eigen e-mailadres.

Welk deuntje staat op je gsm ?

Op mijn antwoordapparaat dat van Friends. Ik vind dat een leuk liedje en bovendien is Friends ook een tv-programma waarmee ik echt kan lachen. Hoewel ik eigenlijk zeer weinig tv kijk, zeker in de zomer. Alleen het nieuws volg ik elke dag.

Wie kookt er thuis ?

Heidi. Ik ben geen held in de keuken. Pas op, ik kan me wel behelpen, maar ik moet er eerst aan beginnen. Dat is met alles zo bij mij. Eens ik eraan begin, kan ik het wel, maar de start is altijd moeilijk. Ooit moest ik eens bloemkoolsaus maken en toen heb ik dat echt met hulp van mijn broer moeten doen. Hij is kok en gaf mij instructies via de telefoon. Aardappelen en groenten koken, vlees bakken, spaghetti maken. Dat lukt allemaal, maar begin niet met sauzen, want die zijn niet te eten.

Vertoef je het liefst binnen of buiten ?

Buiten ! Ik ben een echte natuurliefhebber. Als je mij laat kiezen tussen een huis met een tuin en een appartement is de keuze dan ook snel gemaakt : een huis met een tuin. Niet dat ik niet zou kunnen wennen aan het leven op een appartement, maar zeker met de twee kastars die hier rondlopen ( zonen Jelle en Kenzo, nvdr), is het toch leuker om in een wijk te wonen. Al hun schoolvriendjes wonen in de buurt en hier vlakbij beschikken ze over een voetbalveldje waar ze dagelijks rondhangen.

Ben je gelovig ?

Iedereen is wel gelovig, denk ik. Ik ga niet elke dag naar de kerk, maar kom bijvoorbeeld wel altijd mijn beloftes na. Zo zei ik vroeger altijd : als ik ooit in eerste klasse geraak, ga ik te voet van Maaseik – vanwaar ik afkomstig ben – naar Hasselt. Dat is een afstand van 50 kilometer, maar ik hield mijn woord. Verder ben ik ook een beetje bijgelovig. In die zin dat ik voor een wedstrijd altijd op dezelfde manier opwarm. Dat is iets waar ik aan vasthoud, omdat ik me daar goed bij voel. Maar wakker liggen van vrijdag de dertiende, neen, dat doe ik niet.

Indien je één ding in je leven kon veranderen, wat zou dat dan zijn ?

Dat ik niet meer zo behulpzaam zou zijn naar de buitenwereld toe. Zowel bij Club als bij Gent was ik altijd de eerste om mensen met problemen te helpen, maar tot hiertoe kreeg ik nooit iets terug. Het wederzijds respect ontbrak en dat kwetst me. Op dat gebied moet ik meer naar mezelf leren kijken.

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content