Vitória SC

© Getty Images

tactiek

Vitoria Guimarães overleefde drie kwalificatieronden om zich te plaatsen voor de groepsfase van de Europa League, maar miste zijn start in de Portugese competitie en eigenlijk stond dat half juni al in de sterren geschreven. Wat een dag vol vreugde moest zijn – kwalificatie voor Europa op de slotspeeldag – werd een nachtmerrie. Fans keerden zich tegen de directie, die een week later ontslag nam en verkiezingen uitschreef. Luis Castro, de coach van het succes, vertrok naar Oekraïne, en de oude directie stelde nog een opvolger aan: Ivo Vieira, die de uitdaging ‘de moeilijkste uit zijn carrière noemde’.

Vitória SC

Vieira kreeg in juli een nieuwe voorzitter en vervolgens kwamen er tien nieuwe spelers. Jhonatan, de doelman die Vieira meebracht, raakte zwaar geblesseerd. Net als Ola John raakte hij niet op de Europese lijst. Dus was het de voorbije weken schuiven en veel uitproberen, met ook al drie aanvoerders. In afwachting van de fitheid van ex-Clubspeler Mikel Agu deed Al Musrati het goed als zes. Voorin duelleert de Braziliaan Duarte met Pereira en Davidson (ook linksbuiten) voor een centrale positie. Rochinha, ex-Standard, is rechtsbuiten.

Vitória SC

smaakmaker : Edmond Tapsoba

Een stoere Afrikaanse verdediger uit Burkina Faso. Ruim 1m90, en te koop voor 20 miljoen euro, dat is tenminste de clausule die in zijn contract staat. Zet voor de ploeg de strafschoppen om, een teken dat hij met de voet al even sterk is als met het hoofd, want hij scoort als verdediger geregeld. Op dit moment Vitoria’s Europese topschutter.

Vitória SC
Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content