Door een vergissing van de scheidsrechter bleef leider Monaco tegen PSG op een

gelijkspel steken.

De Franse competitie kreeg een injectie aan spankracht. Op drie speeldagen verloor Monaco immers zes van zijn tien punten voorsprong. Na het gelijkspel tegen PSG stak de ploeg uit het prinsdom een beschuldigende vinger uit naar scheidsrechter Layec. Die keurde immers onterecht een goal af voor buitenspel. Op het ogenblik dat Jérôme Rothen zijn vrijschop trapte, stonden er wel degelijk nog twee Parijse verdedigers achter SébastienSquillaci.

In een telefonisch interview met Télé-Foot gaf de scheidsrechter zijn vergissing toe. Meteen laaide weer de discussie op over het inschakelen van elektronische hulpmiddelen om dergelijke problemen te vermijden. Maar de kans dat het zo ver komt, is bijzonder klein. De Uefa is contra, omdat ze veel te veel het ritme uit de wedstrijden zouden halen. Het team van Didier Deschamps trappelt als gevolg van de arbitrale fout nu toch een beetje ter plaatse.

Bij PSG toonde Vahid Halilhodzic zich dan weer bijzonder tevreden. “We hadden een beetje schrik van hun dieptepasses en Ludovic Giuly. Maar het gaat elke week beter. Ik hoop nu dat we ook thuis stilaan onze supporters kunnen gaan verwennen met mooier voetbal.” Volgens een enquête van L’Equipe Magazine is de Bosnische trainer één van de opkomende sterren in de Franse hoogste klasse. De ranglijst wordt nog steeds aangevoerd door Guy Roux van Auxerre, gevolgd door Gernot Rohr (Nice) en Didier Deschamps (Monaco). Halilhodzic volgt op de vierde plaats, vooral omdat hij goede relaties onderhoudt met de Parijse clubvoorzitter. Minpunten zijn volgens de enquête dat hij erg veeleisend is en ook niet te beroerd het schip te verlaten als hij niet de middelen krijgt die hij verlangt. Maar PSG zal het zich zeker nog niet hebben beklaagd dat het de voormalige spits van Nantes als coach aantrok.

FLORIAN RADUCIOIU (33), ex-AC Milan en Monaco, tekende een contract tot het einde van het seizoen bij tweedeklasser Créteil. DJIBRIL CISSE zal er niet bij zijn tijdens de eindronde van Euro 2004 in Portugal. Zijn schorsing van vijf wedstrijden als gevolg van een rode kaart tijdens Frankrijk-Portugal voor beloften werd immers behouden. LAURENT BATTLES van Bastia tekende een contract voor twee en een half jaar bij Marseille. Het is er zijn opdracht om Didier Drogba met bruikbare passes te bevoorraden. (PB)

TOPSCHUTTERS : 1. Cissé (Auxerre) 17 goals ; 2. Drogba (Marseille), Frau (Sochaux) 13 goals ; 4. Manchev (Rijsel) 12 goals ; 5. Giuly (Monaco), Bamogo (Montpellier) 11 goals.

P. Bilic

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content