Vranjes

© BELGAIMAGE

Ik ben razend, zelfs nijdig, nadat ik te horen heb gekregen dat Ognjen Vranjes geschorst blijft voor drie wedstrijden. Ik begrijp niet dat het bestuur van Anderlecht zich daar bij neerlegt. Moeten zij dan altijd het voorbeeld geven? De andere clubs doen dat toch ook niet?

Nochtans is Anderlecht het grote voorbeeld in het Belgisch voetbal. Dat Bart Verhaeghe daar maar eens aan denkt want het is niet door hun 0/18 dat ze rechtstreeks zijn geplaatst in de Champions League maar wel door de resultaten van RSCA in Europa.

Leg mij eens uit waar het verschil zit tussen de rode kaart van MehdiCarcela voor natrappen en geen straf, de rode kaart van Wesley voor een vuistslag waarvoor hij de vorige keer al op de vingers is getikt en geen straf, en Christophe Diedhiou van Moeskroen met vier weken schorsing en Vranjes die drie wedstrijden langs de kant moet blijven.

Alle vier spelers die ik opnoem hebben terecht rood gekregen, dan zou het normaal zijn dat ze ook gestraft worden. Waarom worden de spelers van Brugge en Standard niet gestraft en de anderen wel? Begrijpe wie begrijpen kan.

Dan spreken we nog niet over het strafschopgeval tijdens de wedstrijd Club Brugge-Anderlecht. Scheidsrechter Vertenten fluit voor strafschop maar de VAR met aan het hoofd Boucaut fluit Vertenten terug, hij moet zelfs niet gaan kijken naar de beelden. Tijdens de wedstrijd tussen deze twee ploegen waar Boucaut ref was, werd er ook door hem telkens gefloten in het voordeel van Brugge.

Dat ze dus maar zwijgen van de paarse bond, spreek vanaf nu maar van de blauw-zwarte bond, de ondervoorzitter is er zelfs ene.

Al uw reacties en sportgerelateerde zoekertjes zijn welkom bij Sport/Voetbalmagazine, Raketstraat 50 bus 5, 1130 Brussel of via e-mail : sportmagazine@roularta.be. De redactie behoudt zich het recht voor teksten in te korten of te weigeren. De schrijver moet zijn naam en woonplaats vermelden.

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content