Het is windstil rond Hotman El Kababri, sinds eind januari bij Zulte Waregem.

Op de laatste dag van de wintermercato verraste Hotman El Kababri, een 20-jarige rechtsachter, veel mensen door in een tenue van Borussia Dortmund te poseren met een shirt van Zulte Waregem in de hand. Verschillende media rapporteerden toen dat El Kababri naar de Borussen getransfereerd was en met directe ingang aan Zulte Waregem uitgeleend werd. In de Belgische makelaarswereld deed de transfer van El Kababri meteen vragen rijzen. Het gerucht deed zelfs de ronde dat de Borussen een contract hadden gegeven aan El Kababri met het idee om Thomas Meunier, die ook bij het makelaarsbureau Eleven Management zit, naar het Signal Iduna Park te halen.

De waarheid is veel minder glamoureus. Dortmund is een van de weinige clubs die financieel slagkrachtig genoeg is om Meunier over te nemen van PSG, maar dat zou volgens Eleven Management helemaal los staan van het dossier El Kababri. Dortmund wilde El Kabrabi meteen aan Greuther Fürth in de 2. Bundesliga verhuren, maar de jeugdspeler van Anderlecht verkoos in België te blijven. Omdat Dortmund geen tijd meer had om een definitieve overgang rond te krijgen, zette het een opmerkelijke constructie op: Zulte Waregem mocht El Kababri kopen, maar Dortmund kan hem op elk moment voor een symbolische euro ophalen aan de Gaverbeek.

Francky Dury was ook wel degelijk van plan om El Kababri uit te testen in play-off 2. Aangezien Davy De fauw en Sandy Walsh in juni einde contract zijn, zal El Kababri wellicht tot eind 2021 de kans krijgen om zich bij Essevee te bewijzen.

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content