Zijn contract bij Manchester City loopt volgende zomer af.

‘Bij Bayern München bleef hij drie jaar en maakte hij het team beter, maar de spelers waren blij toen hij vertrok omdat hij zo veeleisend was. Een coach als Guardiola kan niet langer dan vier of vijf seizoenen bij een club blijven en dat heeft hij gedaan bij Manchester City. Ik denk dat ze onder Guardiola over hun hoogtepunt heen zijn.’ Aan het woord is Dietmar Hamann, oud-middenvelder van City en nu analist. Hij is niet de enige die kritiek levert op Guardiola. Manchester City is immers zwak aan de competitie begonnen. Het gebeurde nog nooit dat een team, gecoacht door Guardiola, na vijf competitiewedstrijden minder dan tien punten had.

De Catalaan, die zondag met zijn ploeg kampioen Liverpool ontvangt, is aan zijn vijfde seizoen bij The Citizens bezig. Volgens het bestuur van de club is de Catalaan nog steeds ‘de juiste man op de juiste plaats’, maar over een contractverlenging wordt voorlopig niet gerept. De geruchten over een terugkeer naar FC Barcelona zwengelen intussen aan. Eerder dit jaar had oud-voorzitter Joan Laporta zich al sterk gemaakt dat hij de succescoach terug naar Barça zou halen. Víctor Font, een van de voornaamste kandidaat-voorzitters, zei vorige week dat hij het belangrijk vindt dat clubmensen ‘zoals Guardiola, Xavi, Iniesta en Puyol‘ terugkeren naar Camp Nou. Font zei eerder nog dat Ronald Koeman niet zijn keuze was voor de trainerspost en dat hij liever Xavi zou hebben op die positie. De presidentskandidaat krabbelde vervolgens terug en wilde Xavi dan op de post van general manager. Om plaats te maken voor Guardiola?

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content