Waarom Man United investeert in dure verdedigers

© BELGAIMAGE
Peter t'Kint
Peter t'Kint Redacteur bij Sport/Voetbalmagazine

Wat Klopp bij Liverpool deed, Virgil Van Dijk voor 85 miljoen euro toevoegen aan zijn defensie en daarmee weer aanknopen bij sportief succes, lijkt Ole Gunnar Solksjaer ook te proberen bij United. Dat investeerde deze zomer in twee dure verdedigers.

Er was al de dure aankoop van Aaron Wan-Bissaka (21, rechtsachter, 55 miljoen euro), en daar kwam vorige week nog eens die van Harry Maguire (26) bovenop. Met 88 miljoen euro nog 3 miljoen duurder dan Virgil van Dijk en de duurste verdediger ooit. Daarmee volgt Manchester United ook het voorbeeld van City, dat eerder al 65 miljoen euro dokte voor Laporte en 55 miljoen voor Stones. Het is een trend, ook op het vasteland: Juventus betaalde 75 miljoen voor De Ligt en PSG 32 voor Diallo.

Meer stabiliteit

Is Maguire zoveel waard? Virgil bracht Liverpool stabiliteit en prijzen, Ole Gunnar Solksjaer hoopt op hetzelfde. Bij Leicester City won Maguire, die voetballend minder sterk is dan de Nederlander, vorig seizoen 118 van zijn 151 duels. Ook offensief scoort hij geregeld, op spelhervattingen kan hij een wapen zijn. Met hem en zijn dure nieuwe rechtsachter lijkt Solksjær te gaan bouwen van achteren uit, mikkend op meer stabiliteit.

Dat moet, want na een sterke start bij zijn overname van de ploeg rezen vorig seizoen gaandeweg toch twijfels. Europees waren er na Nieuwjaar drie nederlagen (de ene thuis tegen PSG werd rechtgezet met een stunt in Parijs, maar Barça was twee keer te sterk), en in eigen land eindigde United met een 11 op 30. Opvallend, want uit zijn eerste tien wedstrijden puurde de Noor nog 26 punten.

Toen The Mirror Solksjær in maart interviewde, nadat zijn tijdelijk contract werd omgezet in een definitief van drie jaar, temperde hij de verwachtingen. ‘We willen komend seizoen CL spelen, maar United terugbrengen naar de top zal drie, vier transferperiodes duren’, zei hij. Solksjær, die zijn handen vol had met de transferdossiers van Pogba en Lukaku, wil zijn inkomende targets goed uitkiezen. Pogingen om Christian Eriksen weg te lokken bij Tottenham, een concurrent aan de top, mislukten.

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content