Woensdag 14/4

Cijfers, tabellen, statistieken… dat is waar sport om draait. Weg met alle blabla eromheen. Neem nu de Grote Scheldeprijs. Johan Museeuw hier en Johan Museeuw daar. Welnu, als liefhebber van facts & figures zijn wij eens gaan kijken in de uitslag : zevenenzeventigste ! Moet daarover zoveel trammelant worden gemaakt ? Iemand van u iets gehoord of gelezen over Jeremy Hunt, die drieënveertigste eindigde ? Wij wagen het te betwijfelen. Drieënveertigste is nochtans vierendertig plaatsen beter dan zevenenzeventigste. Of over Kirk O’Bee, tweeëntwintigste ? René Obst, in ’t Vlaams René Fruit, achttiende ? Over Marcin Lewandowski (13de) of Uros Murn (11de) misschien ? Ook al niet ? Over Simone Cadamuro dan minstens ? Derde ! Dat is toch niet slecht, derde, het is zelfs goed. Geen letter evenwel over hem. Maar de zevenenzeventigste, die komt verdorie rechtstreeks in het Journaal. En in TerZake, waar helaas de straalverbinding tot drie keer toe uitviel. Wij doen een plechtige oproep om de feiten in ere te herstellen. Kent u de eerste vier van Parijs-Roubaix nog uit het hoofd ? Alle vier ? Of is er toch al eentje op wiens naam u net niet kunt komen ? Eerlijk antwoorden.

Donderdag 15/4

‘Globetrotters’ is weer een S/VM-serie om duimen en vingers van af te likken. Peter Odemwingie zeg, zo vaak al zien spelen, nooit bij stilgestaan wat voor een odyssee die knaap in zijn bagage heeft zitten. Van Oezbekistan naar La Louvière, men zou kunnen zeggen : een kleine stap voor zowel mens als mensheid. Maar via Nigeria, Moskou en opnieuw Nigeria ?

Dit blad is vergeven van de interessante rubrieken. Buiten concurrentie blijft ‘Legenden van het Europese voetbal’. Aflevering één : Alfredo Di Stefano. En dat was het. Punt gedaan. Een tweede aflevering is er niet meer gekomen. En we moeten het durven toegeven : veel meer legenden zijn er in het Europese voetbal niet geweest. Di Stefano was dan nog een Argentijn.

Van ‘Partners’ blijven wij ook smullen. Vraag aan Virginia Giuele (22), de vriendin van Luigi Pieroni : wat doe jij voor de kost ? Antwoord : ‘Niets.’ Heb je hobby’s ? ‘Nee.’ Waar interessert Luigi zich voor ? ‘Voor niets.’ Maakt hij zich soms kwaad ? ‘Nooit.’ Interessant meisje. Men moet het leven niet altijd ingewikkeld maken.

Dé toprubriek blijft natuurlijk de scheidsrechterstatistiek. Dat is zuivere kunst. De beste ref in de Belgische competitie is met verre voorsprong Pieter Vink. Gemiddeld een acht. En wat is die Vink, behalve een vogel die zo vaak mogelijk suskewiet moet zingen ? Een Hollander. Nummer twee is ook een Hollander : Eric Braamhaar. Gemiddeld een zeven. De eerste Belg, Paul Allaerts, komt met moeite aan 6,81. En onze internationale nummer één Frank De Bleeckere geraakt niet hoger dan 5,90.

We hebben één troost : onze slechtste arbiter is ook een Nederlander : Reinold Wiedemeijer. Een samentrekking van Wiedermann en Bummelmeijer. Floot Beveren-Westerlo om zeep. Twee rode kaarten voor Beveren, een ploeg vol brave jongens die anders nauwelijks tegen een vermaning oplopen.

Vrijdag 16/4

‘Ik ken details over zijn intieme delen die niemand anders kan weten’, aldus Rebecca Loos op Sky-One. Als we nu eens met zijn allen samenleggen vertelt ze misschien wel welke. Want wat die Beckham allemaal uitsteekt moet tot op het bot worden uitgezocht. Het is jammer dat Douglas De Coninck in Aarlen zijn handen vol heeft, of De Morgen was zeker al met een theorie over een netwerk met hooggeplaatste voetballers komen aandraven. Niemand Michel Nihoul in de buurt van Becks & Becca gezien ?

Zaterdag 17/4

Geachte redactie, namens de bevolking van Beveren wens ik met klem te protesteren tegen navolgende uitspraak, in uw blad gepleegd door ene Christian Wilhelmsson, nota bene een buitenlander : ‘Toen we met de bus naar het stadion van Beveren reden, leek het daar nogal veel platteland te zijn.’

Welja, ook een manier om het te formuleren. Roep het dan ineens rechtuit, zoals die van Lokeren. Heeft iemand gezegd dat ge er met uw bus in Haasdonk moest afrijden misschien ? Boerke.

door Koen Meulenaere

‘Wat doe je voor de kost ? Niets.’

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content