Voor de Maaseikspelers is de titel een must.

Voor de Maaseikspelers is de titel een must.

Noliko Maaseik toonde zich in de eerste finalewedstrijd van de play-offs duidelijk beter dan uitdager VC Euphony Asse-Lennik. “Laten we niet vergeten dat met Tony Krolis de belangrijkste aanvaller van Lennik ontbrak”, verklaart Jelte Maan (25), de Nederlandse receptiehoekspeler van Maaseik. “Daarnaast maakten we vooral met onze servicedruk het verschil. Daarmee brachten we hun receptie in de problemen. Ook wij speelden op dat vlak niet altijd even secuur, maar we konden dat compenseren met onze aanval.”

Anders dan in het verleden krijgen de ploegen een week de tijd om zich voor te bereiden op de tweede wedstrijd. “De competitie werd er in een sneltreinvaart doorheen gejaagd. Nu moeten we plots zeven dagen wachten. Wat daarvan de reden is, weet ik niet”, zegt Maan. “Na een lang seizoen is die rust wel meegenomen. We zullen onze trainingstijd benutten, maar stevig doortrainen is op dit moment uit den boze. Als de automatismen er nu niet in zitten, dan zal het ook niet meer lukken op een weekje.”

Komende zaterdag volgt al dé cruciale wedstrijd. Als een voltallig Asse-Lennik zijn beste niveau terugvindt, dan kan het de finale nog spannend houden. Slagen de Vlaams-Brabanders daar echter niet in, dan ligt de weg voor het team van Vital Heynen naar een dertiende titel breed open. “Als zij verliezen, dan zullen ze het inderdaad heel moeilijk krijgen”, beaamt Maan. “We verloren dit seizoen nog geen enkele thuiswedstrijd. Die clean sheet willen we graag behouden.”

Voor aanvang van de finale leek het er nochtans op dat de neerwaartse spiraal was ingezet bij Maaseik toen het op een pijnlijke manier nipt naast de Final Four van de Champions League had gegrepen. “Het klopt dat de teugels, die de hele tijd heel strak zaten, even wat losser werden gelaten”, geeft Maan toe. “Logisch ook als je naast je grote doel grijpt, maar zaterdag hebben we laten zien dat we weer op scherp staan.”

Na het mislopen van de Final Four en het verlies van de bekerfinale is de titel de laatste kans op een prijs voor Maaseik. “Vanuit de club is er hoegenaamd geen druk. We moesten opnieuw een Champions Leagueticket halen. Dat is gelukt. Voor de spelers is de titel wél een must. Als je een heel goed seizoen draait en net naast alle prijzen grijpt, dan zou dat heel zuur zijn.”

DOOR ROEL VAN DEN BROECK

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content