Werder Bremen

trainer Florian Kohfeldt 05/10/1982

Een oud-doelman, die nooit verder kwam dan de junioren van TV Jahn Delmenhorst.

De amper 36-jarige coach zorgde naast de ontbolstering van onder andere de Kosovaarse spits Milot Rashica (22) voor bijzonder veel begeestering, een sterke dynamiek, mooie resultaten en een onverwachte achtste plaats.

Ontving van de DFB in 2018 de prijs voor de beste trainer van het Duitse voetbal.

transfers In

Füllkrug (Hannover 96), Goller (Schalke 04).

Out

Kruse (Fenerbahçe, Tur), Jacobsen (1. FC Magdeburg), Johannsson (Hammarby IF, Swe), Kaüper (CZ Jena), Mbom (KFC Uerdingen), Osabutey (Royal Excel Mouscron, Bel), Schmid (Wolfsberger AC, Aut), Schmidt (VfL Osnabrück), Zander (FC St. Pauli), Zetterer (PEC Zwolle, Ned).

Werder Bremen

smaakmaker Niclas Füllkrug

De 26-jarige aanvaller stond bovenaan het verlanglijstje van coach Florian Kohfeldt (36), die hij al in de jeugd van Werder Bremen onder zijn hoede had. Maar ook zijn inbreng en doelpuntenproductie (met als beste de 14 goals en 3 assists bij 34 Bundesligaduels in het seizoen 2017/18) voor Hannover 96 speelden natuurlijk mee. Bovendien werden ze geholpen door de degradatie van die ploeg, ook al moest er nog 6,5 miljoen euro als transfersom worden betaald voor de opvolger van Max Kruse (die op zijn 31e koos voor het geld bij het Turkse Fenerbahçe). Een koopje, omdat een kraakbeenprobleem plots weer opspeelde. Zijn bijnaam luidt Lücke, de Duitse term voor ‘gat’, getuige de opening tussen zijn voorste tanden. Om zich te motiveren, luistert de 1,89 meter grote spits naar Eye of the Tiger van Survivor, het bekende Rockydeuntje.

Florian Kohfeldt
Florian Kohfeldt© BELGAIMAGE
Niclas Füllkrug
Niclas Füllkrug© BELGAIMAGE
Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content