clubinfo

opgericht in 1895

voorzitter

David Sullivan (nir) & David Gold

stad Londen

8.675.000 inwoners

stadion

London Stadium

57.000 capaciteit

clubkleuren

bordeaux-blauw shirt, witte broek

website

www.whufc.com

erelijst

3 x beker

1 x ECII

trainer MANUEL PELLEGRINI

Chi, 16/09/1953

Bouwkundig ingenieur die na zijn spelerscarrière meewerkte aan de heropbouw van een Chileens kuststadje, dat door een aardbeving was weggeveegd.

Kampioenenmaker in Argentinië (San Lorenzo 2001, River Plate 2003) en Engeland (Manchester City 2014).

Werd begin juni, samen met zijn echtgenote Carola Pucci, in Santiago het slachtoffer van een roofoverval.

smaakmaker ANDRIJ JARMOLENKO

Fans van de Hammers die hun team in de voorbereiding volgden, waren onder de indruk. Andrij Jarmolenko (28), de Oekraïense winger, scoorde - vaak pareltjes - en liet scoren, en had alles om de nieuwe chouchou van het London Stadium te worden. Het bestuur wil beter doen dan de 13e plaats van vorig seizoen en duwde fors door op de transfermarkt: Felipe Anderson (Lazio, 36 miljoen), Issa Diop (Toulouse, 22 miljoen) en Jarmolenko, die voor 17,5 miljoen na zijn eerste seizoen bij Borussia Dortmund werd weggehaald. De ex-winger van Dynamo Kiev had een matig seizoen achter de rug, maar in zijn beste momenten deed hij de scouts van de Londense club denken aan Dimitri Payet: dribbels op snelheid en van uit stilstand, assists én goals.

MANUEL PELLEGRINI, BELGAIMAGE
MANUEL PELLEGRINI © BELGAIMAGE

transfers in

Anderson (Lazio, Ita), Balbuena (Corinthians, Bra), Diop (Toulouse, Fra), Fabianski (Swansea), Fredericks (Fulham), Jarmolenko (Borussia Dortmund, Ger), Oxford (Borussia Mönchengladbach, Ger), Wilshere (Arsenal).

ANDRIJ JARMOLENKO, BELGAIMAGE
ANDRIJ JARMOLENKO © BELGAIMAGE

out

Burke (Hull), Mário (Inter, Ita).

opgericht in 1895 voorzitterDavid Sullivan (nir) & David Goldstad Londen 8.675.000 inwoners stadion London Stadium 57.000 capaciteit clubkleurenbordeaux-blauw shirt, witte broek websitewww.whufc.com erelijst3 x beker 1 x ECIIChi, 16/09/1953 Bouwkundig ingenieur die na zijn spelerscarrière meewerkte aan de heropbouw van een Chileens kuststadje, dat door een aardbeving was weggeveegd. Kampioenenmaker in Argentinië (San Lorenzo 2001, River Plate 2003) en Engeland (Manchester City 2014). Werd begin juni, samen met zijn echtgenote Carola Pucci, in Santiago het slachtoffer van een roofoverval.Fans van de Hammers die hun team in de voorbereiding volgden, waren onder de indruk. Andrij Jarmolenko (28), de Oekraïense winger, scoorde - vaak pareltjes - en liet scoren, en had alles om de nieuwe chouchou van het London Stadium te worden. Het bestuur wil beter doen dan de 13e plaats van vorig seizoen en duwde fors door op de transfermarkt: Felipe Anderson (Lazio, 36 miljoen), Issa Diop (Toulouse, 22 miljoen) en Jarmolenko, die voor 17,5 miljoen na zijn eerste seizoen bij Borussia Dortmund werd weggehaald. De ex-winger van Dynamo Kiev had een matig seizoen achter de rug, maar in zijn beste momenten deed hij de scouts van de Londense club denken aan Dimitri Payet: dribbels op snelheid en van uit stilstand, assists én goals. Anderson (Lazio, Ita), Balbuena (Corinthians, Bra), Diop (Toulouse, Fra), Fabianski (Swansea), Fredericks (Fulham), Jarmolenko (Borussia Dortmund, Ger), Oxford (Borussia Mönchengladbach, Ger), Wilshere (Arsenal). Burke (Hull), Mário (Inter, Ita).