Zes weken lang gaat Sport/Voetbalmagazine samen met u op zoek naar de beste voetballer aller tijden in een Europees land. Surf naar onze site, maak uw persoonlijke top drie en win een prijs.

Coen Moulijn, Johan Cruijff of Arjen Robben? Of nog iemand anders? Marco van Basten misschien? Wie is nu de beste voetballer van Nederland? Onze Noorderburen hebben zoveel geniale voetballers voortgebracht dat het een leuke oefening is om de beste te kiezen. En dat geldt ook voor andere Europese landen, zoals bijvoorbeeld Frankrijk. Denk maar aan namen als Michel Platini, Zinédine Zidane, Eric Cantona, Antoine Griezmann,…

Bij Sport/Voetbalmagazine vroegen we ons af wie jullie, onze lezers, als beste voetballer zouden kiezen. Daarom starten we vanaf deze week met de verkiezing van de beste voetballer aller tijden van een aantal Europese landen. We trappen af met Nederland.

Hoe werkt het? Wij geven u tien namen waaruit u uw top drie kan distilleren. Voor Nederland zijn dat (in alfabetische volgorde): Dennis Bergkamp, Johan Cruijff, Ruud Gullit, Coen Moulijn, Rob Rensenbrink, Frank Rijkaard, Arjen Robben, Clarence Seedorf, Marco van Basten en Willem van Hanegem. Stemmen kan deze week op onze site. Als u naar sportmagazine.be surft om uw stem uit te brengen, kan u bovendien ook nog een prijs winnen. Op basis van uw input stellen wij een top drie van de lezers samen. Die publiceren we in het magazine van volgende week.

Ondertussen hebben wij op de redactie ook niet stilgezeten en hebben we onze eigen top drie samengesteld. In het nummer van volgende week brengen we een uniek verhaal over onze nummer één (die misschien ook de uwe is).

De komende weken nemen we u zo nog mee naar Duitsland, Engeland, Frankrijk, Italië en Spanje. Telkens vertrekkend vanuit hetzelfde principe: wij geven u tien namen en u stelt uw top drie samen. Leuke discussies aan de barbecue verzekerd!

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content