Als je een ploegmaat zou mogen meenemen om lingerie te kopen voor je vriendin, wie zou je dan kiezen?

( lacht) ” Ludovic Buysens. Ik geloof dat hij daar wat ervaring mee heeft. Volgens mij is hij ook een beetje kinky. ( lacht)

“In de winkel zouden de tanga’s met kant me zeker interesseren.”

Jij werkte ooit nog als ober in een café. Kreeg je daar weleens stiekem van een knap meisje een telefoonnummer in je hand geduwd?

“Dat gebeurde, ja, maar er kwam nooit iets van. Ik ben nogal kieskeurig, een moeilijk mens. Voor mij moet een meisje zelfstandig zijn, intelligent, sportief en humoristisch. Geen chi-chiwijf, maar aan de andere kant wel iemand met aandacht voor zichzelf. Qua uiterlijk heb ik geen specifieke eisen. Ze moet mooi zijn, maar ik bepaal wat mooi is voor mij.”

Welke schone mag je haar nummer eens bezorgen?

Gisele Bündchen, die is knap in het algemeen.”

Veroverde je de afgelopen weken een nieuwe Bobsleutelhanger?

“Nee, ze zetten mij nooit aan de kant. Jammer, want ik drink niet, ik zou er dus sowieso een krijgen.”

Waarom drink je niet?

“Waarom zou ik dat wel doen? Ik amuseer me fantastisch zonder alcohol, ik voel niet de behoefte om dat eens te proeven.”

Hoe dikwijls ging jij deze winter gemiddeld op je gezicht tijdens een rondje schaatsen op de ijspiste van de kerstmarkt?

“Ik ben geen enkele keer geweest. Nu spreekt zo’n ijspiste me niet meer zo aan, omdat ik niet hou van de kou. Vroeger ging ik met mijn ma en tweelingzus wel regelmatig naar de schaatsbaan van Haasrode. Rond mijn twaalfde is me zelfs gevraagd om bij een ijshockeyclub te gaan. Omdat ik toen bij Anderlecht voetbalde, weigerde ik.

“Ik amuseer me met elke sport. Vroeger skee-lerde en skatete ik. Ik deed ook nog jiujitsu en turnen, op de mat en op de trampoline. Nu zit ik in mijn laatste jaar van een opleiding ‘leraar lichamelijke opvoeding’.”

Wat is het ergste dat je eens uitstak toen je ouders niet thuis waren?

“Ik hield me niet speciaal in als ze er wel waren. We hadden thuis enkele dingen die pa uit Ghana meebracht. Ik herinner me een djembé en aan de muur hingen een paar maskers en een pijl en boog, daarmee schoot ik ooit eens een pijl in ons tapijt.

“Pa kwam indertijd naar België om te studeren en leerde hier mijn ma kennen. Zij is Belgische.”

Vul aan: ‘Draai dan 797 …’

( lacht) “797… 9?”

‘Draai dan 797204’, van Will Tura.

“Het zegt mij niks. Van Will Tura ken ik alleen: ‘Kom, doe de Line Dance‘, dat zag ik eens in ‘Tien om te Zien’. Eigenlijk luister ik niet naar zulke dingen. Onlangs moest ik op een teambuildingavond ‘Een beetje verliefd’ zingen, van André Hazes, die tekst kende ik ook niet. R&b, hiphop en Afrikaanse muziek interesseren me wel. Meestal wordt in de kleedkamer mijn iPod opgezet. Dan dans ik.”

Ging je al eens naar Kai Mook kijken?

“Nee ( lacht), ik rijd niet speciaal naar de zoo van Antwerpen om een olifant te zien, dat interesseert me niet. Maar ik heb niks tegen dieren. Thuis hadden we vroeger poezen en van mijn vriendin kreeg ik eens een goudvis cadeau. Sheldon noemde ik hem, ik deed inspiratie op bij ‘ The Big Bang Theory‘ op 2BE. Die vis stierf wel snel. Katleen vroeg om hem bij mij thuis te zetten. Maar van bij haar moest ik direct naar de training. Ik nam hem dus mee naar de club. Daarna moest ik eerst nog ergens zijn. Omdat het warm was en ik die vis niet lang in de auto wilde laten wachten, gaf ik dat beestje mee aan Nils Schouterden. Bij hem thuis ging hij dood.”

Toen je vriendin dat hoorde, was het af, neem ik aan?

“Toch niet. Ik ben nu nog bij haar.”

Hoe heb je dat thuis dan uitgelegd?

“Zeg, het was maar een vis, hé.”

Voor haar was dat misschien belangrijk.

“Wie koopt er nu in godsnaam een vis? Je moet dat onderhouden en krijgt er niks van terug. Ik vertelde Katleen dat Sheldon gestorven is aan een hartafwijking.”

In deze rubriek komen dit seizoen Belgische sportfiguren uit verschillende disciplines aan bod.

KRISTOF DE RYCK

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content