Wielergids

Web weergave

Dat Wout van Aert zijn fiets liefheeft en pijn als ontbijt eet, blijkt wanneer je door zijn bijna 2000 posts op Strava struint. Al tien jaar plaatst hij op dat platform al zijn fysieke activiteiten, van een ontspannende coffee ride tot een lange duurtraining, en elke race. Over zeven van die ritten laten we hem zelf aan het woord.

WOUT VAN AERTJ

100 jaar geleden won Albert Dejonghe met zeven minuten voorsprong Parijs-Roubaix. Zwevend over de kasseien.

ALBERT DEJONGHE

Met overwinningen in het nationaal kampioenschap, het Europees kampioenschap en vooral Parijs-Roubaix heeft de carrière van Sonny Colbrelli in 2021 een nieuwe dimensie gekregen. 'Vanaf nu zal ik nog meer mijn hoofd moeten gebruiken.'

SONNY COLBRELLI

Terwijl nagenoeg iedereen zich blind zat te staren op de zogeheten Grote Drie, ontpopte hij zich vorig seizoen tot koning van het Vlaamse voorjaar. Van alle speelkaarten bij Quick-Step voor de kasseiklassiekers is Kasper Asgreen meer dan ooit de hoogste troef.

KASPER ASGREEN

75 jaar geleden won Richard Depoorter voor de tweede keer Luik-Bastenaken-Luik. In hem schuilde een groot rondetalent.

RICHARD DEPOORTER

In 2022 trekken wij meer dan ooit de kaart van onze site sportmagazine.be. Met dit charter van 10 punten willen we op dat vlak een engagement met u, de lezer, aangaan.

SPORTMAGAZINE.BE

Mathieu van der Poel won zondag zijn tweede Ronde en dat zonder een volledige voorbereiding te hebben gereden. De Nederlander is een fenomeen. In het veld, in het mountainbiken én op het asfalt. Want ook daar gaf Mathieu van der Poel (27) het begrip superioriteit en aanvalslust al van jongs af een gezicht. Een terugblik op de minst bekende episode van diens carrière.

MATHIEU VAN DER POEL

Na zijn 'Tom Boonenmoment' in Parijs-Roubaix blijft Florian Vermeersch nuchter in zijn ambities. 'De komende jaren wil ik uitgroeien tot een topper in het klassieke werk, maar in 2022 wil ik vooral nog veel bijleren.'

FLORIAN VERMEERSCH

Hij heeft het duizendpoottalent van Mathieu van der Poel, het showgehalte van Peter Sagan, de beroepsernst van Sven Nys, de uitgesproken ambitie van Frank Vandenbroucke en het flegma van Bradley Wiggins. Eigenschappen van grote kampioenen waarmee Tom Pidcock al op zijn 22e de lift naar het penthouse van het internationale wielrennen nam. Een portret aan de hand van vijf facetten.

TOM PIDCOCK

50 jaar geleden won Eric Leman zijn tweede Ronde van Vlaanderen. Met in totaal drie zeges is hij onherroepelijk verbonden met de legende van dit wielermonument.

ERIC LEMAN

25 jaar geleden won Erik Zabel de eerste van vier keer Milaan-Sanremo. Hij was een van de weinige renners van zijn generatie die een heel seizoen de boog gespannen konden houden.

ERIK ZABEL

Lange tijd leek de opwarming van de aarde een ver-van- ons-bedshow. Ondertussen weten we beter. Ook de wielerwereld kan niet langer blind blijven voor de klimaatproblematiek.

WIELRENNEN