Wilde weldoener?

© BELGAIMAGE

Even terug in de tijd. Het financieel armlastige KV Oostende is – oh wonder! – in de Jupiler Pro League terecht gekomen, maar bengelt troosteloos onderaan het klassement. Enter Marc Coucke. Ineens wordt the sky the limit. Men lijft een karrenvracht ‘vedetten’ in, uiteraard met bijhorende loonstrookjes. Klap op de vuurpijl: men bouwt een nagelnieuwe (dure) tribune, en dat allemaal op kosten van de wilde weldoener, die weliswaar de eigendomsrechten van al dat fraais claimt. Plots verdwijnt hij met de Noorderzon, het weireldploegsje achterlatend met een enorme schuldenkrater. Vandaag wenkt het bankroet.

Intussen is betrokkene neergestreken in de hoofdstad waar hij de trotse eigenaar van Anderlecht is. Voorlopig bilan van zijn bewind: voor het eerst in 24 jaar geen Europees voetbal; een compleet mislukt experiment met Vincent Kompany als speler/trainer (het team staat nu gerangschikt in de rechterkolom, tussen de kneusjes) en wat de kassa betreft: 27 miljoen euro in het rood. En dan zwijg ik nog zedig over zijn ‘beklijvende’ passages bij de KBVB en de Profliga…

Wie verlost het Belgisch voetbal van Marc Coucke?

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content