“Ik kijk toch wel geregeld naar sport op tv. Al het me echt interesseert, dan kan het wel eens gebeuren dat ik voor een paar uur vertrokken ben”, zegt Wim De Decker, de verdedigende middenvelder van RC Genk. “Ik moet niet alles zien van voetbal, maar volg toch graag Studio 1. Het gebeurt wel eens dat ik op zaterdagavond laat naar de herhalingen op RTBF kijk. Je wil toch graag weten wat er gebeurde, hé. Gezonde nieuwsgierigheid.”

De clash tussen Liverpool en AC Milan in de Champions League staat bovenaan het verlanglijstje van de Waaslander. “De kans is vrij reëel dat ik daarvoor thuisblijf. ( grijnst) Tenzij er andere afspraken werden gepland”, weet De Decker. “Mijn voorkeur gaat uit naar de Engelsen. Ik heb altijd veel sympathie gehad voor Liverpool, door de vedetten die er speelden en de sfeer die er heerst. Maar het zal heel moeilijk worden, want ik zag een indrukwekkend Milan in de halve finale tegen Manchester United. Ik kijk eerder naar het spel in het algemeen dan naar de kunstjes van de topspelers in de ploegen. Natuurlijk, die versnelling van Kaká, dat blijft fenomenaal.”

De Decker houdt niet echt van rally, maar kijkt wel graag naar de ontknoping in de formule 1. “Maar ook de eindfase van het WK snooker, daar ben ik naar blijven kijken. Het boeide mij gewoon”, beaamt hij. “Voor de neutrale liefhebber is het super dat er in de formule 1 een einde kwam aan de alleenheerschappij van Michael Schumacher. Ik vind het goed voor die sport dat er onbekende jongens als een Lewis Hamilton op de voorgrond treden. Het geeft een extra pigment aan het wereldkampioenschap.”

Van de Giro en de Tour volgt De Decker graag de bergritten wat intensiever. Maar bij het veldrijden ziet hij graag alles van het begin tot het einde. “Bij die grote ronden primeren voor mij de slotkilometers. Ik hou er niet van drie tot vier uur voor mijn tv te zitten. Voor de Ronde van Vlaanderen maak ik een uitzondering, kijk ik een uurtje. Maar bij cyclocross ligt dat anders. Het is wat spectaculairder. Jaarlijks probeer ik ook een race rechtstreeks mee te pikken. ( grijnst) Mannen zoals Sven Nys en Bart Wellens kunnen nogal afzien. Wij als voetballers moeten niet te veel klagen als je hun inspanningen eens van dichtbij volgt.”

Tijdens de zomermaanden kunnen de prestaties van onze topatleten Kim Gevaert en Tia Hellebaut hem naar de beeldbuis lokken. “Als ze iets uitzonderlijks presteren, dan wil je dat natuurlijk wel gezien hebben. We moeten fier zijn dat we over zulke toppers beschikken.”

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content