Wat vind jij de mooiste kleur voor vrouwenlingerie ? “Oei … Euh, rood. Het mag wat opvallend zijn. Maar ik ben niet het type dat met zijn vrouw meegaat om te kiezen, zo erg ben ik er niet mee begaan. Maar het kan dan weer wel dat ik zoiets koop als cadeautje. Ik heb daar niet veel verstand van, maar laat me dan goed begeleiden in de winkel.”

Wat is de gênantste situatie waarin je ooit beland bent ?

“Toen ik nog bij Lommel speelde, werkte daar een meisje op het secretariaat. Op een dag moest ik bij haar langs. Ik wees naar haar buik en zei : ‘Ik heb gehoord dat je weer zwanger bent.’ Dat was niet zo. Dat kind werd rood en zei : ‘Ik weet het, ik moet een paar kilo’s afvallen.’ Sindsdien vraag ik een meisje nooit meer of ze zwanger is.”

Het is het jaar van de kleuter. Wat voor kleuter was jij ?

“Ik ging naar een schooltje in Lommel-Kolonie en deed dat helemaal niet graag, behoorde tot dat groepje kinderen dat aan de poort heel het dorp bijeen schreide. Maar ik was wel een brave. Nog altijd trouwens.”

Wiens kapsel had jij ook wel gewild ?

“Ik ben heel content met wat ik heb : een kort geschoren kopje. Vooral omdat dat heel gemakkelijk is. Die lange haren, al dat gedoe, daar heb je veel last mee. Aan zoiets wil ik maar heel weinig tijd besteden. ’s Morgens even wat water in mijn gezicht kletsen, dan is het voor mij in orde.”

Hoe dikwijls sta jij op de weegschaal ?

“Heel zelden, elke twee weken misschien één keer ? Mijn gewicht blijft altijd ongeveer hetzelfde ; rond de 78 kg. Ik hoef daar eigenlijk niet echt op te letten. Het vettigste van het vettigste mijd ik wel. We eten ook thuis redelijk ‘mager’. Groentjes uit de tuin bijvoorbeeld, omdat mijn vrouw en ik dat allebei in onze opvoeding meegekregen hebben. Mijn vader had al wat hartproblemen, mede door te vettig te eten, dan let je daar wel wat op.”

Stel dat jullie tegen een vrouwenploeg zouden moeten spelen, welke vrouw moet daar dan zeker bij zijn ?

Katja Retsin. Die komt op tv heel sympathiek over en is ook nog eens mooi.”

Wat is jouw droomauto ?

“Dat mag een soort jeep zijn. Dan zit je wat hoger, dat spreekt mij wel aan. En met zoiets rijd je comfortabel. Nu hebben we thuis twee auto’s ; een Picasso van de club en een Volvo die achttien jaar oud is. Meestal krijg ik die ook nog in gang.”

Wie is je knapste supporter, je vrouw buiten beschouwing gelaten ?

“Dat moet Wiza zijn. Zij doet alles hier voor ons op de club. Ze is rond de 75 en ziet er nog heel goed uit.”

Vul jij je aangifteformulier zelf in ?

“Nee, iemand doet dat voor ons. Ik heb daar geen verstand van en wil daar eigenlijk ook geen tijd insteken. En alles wat betreft geld regelen en dingen betalen, dat doet mijn vrouw.”

Er is één heel bekende Isolde in Vlaanderen. Ken je ze ?

“Ik vrees ervoor.”

De wondermooie drumster van Daan.

“Ik krijg tegenwoordig alleen kindermuziek over me heen. Ik heb een zoontje van anderhalf, Seb, en een dochtertje van vier, Lotte. Die laatste begint de liedjes van K3 en dat soort dingen nu echt te begrijpen en beluistert ze tegenwoordig dan ook onafgebroken. De meest gedraaide hit gaat over de eerste keer logeren bij oma. Daar is thuis geen ontkomen aan. Ook niet aan meezingen en meedansen trouwens.”

Kan je de planeten in juiste volgorde opnoemen, te beginnen met die het dichtst bij de zon ?

“Helemaal niet … Wat heb je daar allemaal ? Venus, Mars … Jupiler (lacht). Nee, daar stopt het. Ah, Pluto nog.”

Heb jij er een idee van wat een staatshervorming is ?

“Een staatshervorming ? ! Politiek, daar ben ik ook al niet zo sterk in. Dat zal wel gaan over het verdelen van nieuwe posten in de regering, zeker ? Of zoiets. Miljaar zeg, ik dacht dat het hier over voetbal zou gaan.”

We peilen ook de algemene kennis van de voetballer.

“En ik kom er hier weer niet goed uit.” (lacht)

Nog één kans om het goed te maken : weet jij waar het gordeldier voorkomt ?

“Mijn dochtertje heeft thuis een boekje waarin je dergelijke dingen terugvindt. Volgens mij is het iets dat in bomen hangt in … Australië ?”

Helaas. Niet in Australische bomen, wel in open vlakten in Midden-Amerika, Zuid-Amerika en Zulte Waregem. S

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content