Vanavond speelt AA Gent in de Intertoto op PSG.

Eigenlijk, zeggen ze, interesseert het hen niet om de Intertoto te winnen en misschien is het daarom wel dat AA Gent al tot in de halve finale is geraakt. Nadat Gent eerder Bremen uitschakelde, eindigde vorige week in Gent de heenwedstrijd tegen Paris Saint-Germain op 0-0. Trainer Patrick Remy : “Ik zie de Intertoto nog altijd als een manier om de ploeg op het seizoen voor te bereiden. Ik werk niet met elf, maar met een stuk of twintig spelers. En ik wil dat iedereen zich betrokken voelt. Daarom dat er in de heenwedstrijd veel veranderingen in de ploeg waren ten opzichte van de wedstrijd tegen Bremen. Spelers die gespeeld hadden tegen Bremen, waren er niet meer bij tegen PSG. Zo zal het in Parijs ook gaan. Ik vind die Intertotowedstrijden in de eerste plaats interessant om de verschillende combinaties uit te proberen. Uiteraard zullen we, als we in Parijs de kans zien om te winnen, die kans grijpen. Als we op die manier voor de tweede keer kunnen verrassen, zou dat goed zijn. Je kan, denk ik, beide combineren en dan hoop ik dat we zo met twintig kunnen winnen uit deze Intertoto.”

Essentiëler nog dan via de Interoto een Europese kwalificatie af te dwingen lijkt Remy het aanwerven van een spits en een rechterflankspeler te vinden. Een grote stevige spits als aanvulling voor DjimaOyawalé en un flanc de débordement, eentje die de achterlijn haalt. Patrick Remy : “Want we kunnen goed verdedigen, maar als we uiteindelijk niet scoren, is er een probleem. Ik ga toch nog eens met de voorzitter praten om te zien wat er mogelijk is, anders tant pis voor ons.”

Ondertussen trok de Franse trainer na zaterdag nog een andere conclusie. Zijn spelersgroep denkt in tegenstelling tot hijzelf vooral aan succes in de Intertoto. Zaterdag verloor Gent immers met 6-0 van NAC Breda. Patrick Remy : “De conclusie is dat het in ons hoofd goed moeten zitten om iets te kunnen bereiken. Als we het simpel houden, kunnen we bijvoorbeeld winnen van Werder Bremen en wie weet ook van Paris Saint-Germain. Maar als we niet geconcentreerd zijn of niet gemotiveerd spelen, zoals zaterdag, kunnen we van om het even wie verliezen. Om dat te beseffen, is het wel eens goed om zo’n nederlaag op te lopen. Maar we moeten dat nu ook niet te veel meer tegenkomen, natuurlijk ( lacht).” (RDG)

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content