Wie regelde jullie eerste afspraakje ?

Dat was eerder toevallig. Ik kende Yves omdat ik vroeger de vriendin van een van zijn ploegmaats was. Toen het gedaan was tussen ons, heb ik Yves samen met een vriend eens uitgenodigd om iets te gaan drinken, maar uiteindelijk kwam Yves alleen opdagen. Het initiatief kwam toen misschien wel een beetje van mijn kant, maar Yves liep ook al zot van mij.

Waar ben jij overdag zoal mee bezig ?

Ik heb sinds drie jaar een jeugd- en kinderschoenenwinkel in Zedelgem. Daarvóór heb ik negen jaar bij een fotograaf gewerkt en dat deed ik ook wel graag, maar ik droomde altijd al van een eigen zaak. Ik heb de kans gegrepen toen ze zich aandiende en ik heb me die keuze nog geen seconde beklaagd.

Ben je sportief ?

Ja, toch wel. Momenteel doe ik aan spinning. Dat is fietsen op muziek in de fitnessclub. Ik probeer het twee keer in de week te doen en in de zomer ga ik ook af en toe eens lopen. Vroeger heb ik nog step-aerobic en fitness gedaan, maar spinning ligt me beter. Ik kan me er volledig in uitleven.

Waarvan kan je genieten ?

Van eens rustig thuis te zitten of gezellig op restaurant te gaan. We hebben een vrij druk leven en dan is een rustig moment af en toe welkom.

Wat is Yves zijn beste eigenschap ?

Hij is een enorme strever. Hij is ongelooflijk gedreven in alles wat hij doet, zowel op zijn werk als in het voetbal. Voor mij is dat positief, want ik zou bijvoorbeeld niet kunnen samenleven met een man die gaat werken van acht tot vier en dan in zijn zetel kruipt. Verder probeert Yves altijd voor iedereen zijn best te doen. Zo probeert hij ondanks zijn drukke agenda toch tijd te maken voor mij en de kinderen.

En Yves zijn slechtste eigenschap ?

( lacht) Hij kan heel moeilijk verlof nemen ! Zelfs wanneer hij niet moet voetballen, is hij niet vaak thuis. Dat zit er een beetje ingebakken van bij hem thuis : werken, werken en nog eens werken.

Is hij ijdel ?

Toch wel een beetje, ja. Ik zal niet zeggen dat hij elke dag een uur voor de spiegel staat, maar hij zal bijvoorbeeld nooit weggaan voordat er gel in zijn haar zit ( lacht).

Hoe is Yves als papa ?

Hoe ouder hij wordt, hoe meer hij met de kinderen bezig is. Hij is echt een goeie papa ! Sarah (12) en Lisa (9) zien hun papa misschien niet zo veel als andere kinderen, maar de liefde is daarom zeker niet minder groot. Wij hebben wel een hechte band met onze dochters.

Stel dat je één ding aan jezelf kon veranderen, wat zou je dan graag anders zien ?

Ik zou wel wat groter willen zijn… Wat langere benen hebben. ( Yannick is 1m67, nvdr).

En bij Yves ?

Niets. Ik ben tevreden met hem zoals hij is !

Voor welke man zou je Yves wel eens een dag willen inruilen ?

Voor Filip Peeters van Recht op Recht. Hij heeft een schitterende lach en straalt wel iets uit. Het lijkt mij een sympathieke man.

door Ilse Peleman

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content