Dat je weg wil, had niks te maken met je verwijzing naar de bank, verklaarde je nadien, want het was toch al de bedoeling dat je weg zou gaan. Kreeg je signalen van de club dat ze van je af willen of komt het initiatief van jezelf?

Yves De Winter: "Ik zie niet in waarom ik ook niet gewoon zou kunnen blijven, maar ze wisten dat het mijn ambitie is om niet voor altíjd in Westerlo te blijven. Ik speel hier al tien jaar, ik heb die ambitie om eens ergens anders te spelen, een uitdaging is niet slecht."
...

Yves De Winter: "Ik zie niet in waarom ik ook niet gewoon zou kunnen blijven, maar ze wisten dat het mijn ambitie is om niet voor altíjd in Westerlo te blijven. Ik speel hier al tien jaar, ik heb die ambitie om eens ergens anders te spelen, een uitdaging is niet slecht." "Elk jaar is anders. Ik lig nu maar twee jaar meer onder contract en geen vier. Bovendien veranderen er elk jaar weinig doelmannen van ploeg, misschien wordt dat dit jaar anders en begint het te rollen. Ik had een contract van vijf jaar, ploegen die een keeper zoeken denken dat ik dan wel veel geld zal kosten en dat snap ik. Het is niet omdat ik op de bank zit dat mijn honderdveertig wedstrijden in eerste klasse niet meer tellen. Bart ( Deelkens, nvdr) doet het heel goed en dat speelt ook in mijn voordeel: er is een goede vervanger, dus ik hoef niet zo veel te kosten. Maar ik ben niet ontevreden bij Westerlo. Als ik nog een jaar blijf, heb ik volgend seizoen maar één jaar contract meer." "Tja, da's goed gezegd, maar als ik een fout maak, heb ik het liefst dat ze mij daar op training op wijzen, zodat ik eraan kan werken en verbeteren. Ik train heel hard, zeker zo hard als daarvoor. De trainer ziet dat, die zal mij niet tegenspreken." "Als keeper moet je ook geluk hebben, want er zijn veel goede keepers. Als Mignolet in Engeland speelt, is het logisch dat je geen keeper van Westerlo gaat oproepen. Daarom ook dat ik eens wil veranderen en misschien ooit weer in aanmerking komen voor de nationale ploeg." "Nederland zou plezant zijn. Ik denk dat je daar als voetballer heel veel kan bijleren. Je krijgt er betere trainingen, betere accommodaties ... Daar kan ik nog vooruitgang boeken. Op hoge ballen ben ik bijvoorbeeld vrij goed, maar voor hetzelfde geld bots je in Nederland op een keeperstrainer die je daarop nog beter kan maken. Daarom wil ik als de kans zich voordoet gewoon eens andere druk ervaren, andere sfeer ... Maar áls ik afscheid neem, zal het na tien jaar toch even slikken worden." DOOR RAOUL DE GROOTE"Bart doet het goed en dat speelt ook in mijn voordeel."