Wat doe je buiten het voetbal ?

Ik leid samen met mijn broer nog een bouwbedrijf. Mijn vader is daarmee begonnen en wij namen het met twee over. Buiten het voetbal ben ik dus vooral met administratieve zaken voor de zaak bezig. Hierdoor blijft er tijdens het seizoen weinig tijd over voor andere hobby’s. Wanneer er niet gevoetbald wordt, probeer ik wel wekelijks te gaan fietsen.

Ben je materialistisch ingesteld ?

Op sommige zaken wel. Zo zou ik bijvoorbeeld een goede, mooie wagen niet kunnen missen. En, het klinkt misschien stom, maar voor mijn werk schrijf ik ook graag met een goeie pen. Verder zijn er niet veel dingen die voor mij het beste van het beste moeten zijn. Wat televisie of radio betreft ben ik bijvoorbeeld al tevreden wanneer het toestel speelt.

Indien je één ding mocht meenemen naar een onbewoond eiland, wat zou dat dan zijn ?

Mijn vrouw ! En als het echt een díng moet zijn… Pfff. Niets, denk ik. Ik zou me daar wel bezighouden met zwemmen of met iets anders van sport. Toch zou ik het bijvoorbeeld niet zien zitten om deel te nemen aan een programma als Expeditie Robinson. Ik ben daar te recht door zee genoeg voor en zou snel botsen met de andere deelnemers.

Wie zou je wel eens willen ontmoeten ?

Goh, daar heb ik eigenlijk nog nooit over nagedacht. Ik heb niet echt iemand die ik per se eens wil ontmoeten. Ik heb wel veel respect voor Johan Museeuw. Hij heeft al veel meegemaakt en ik ben een grote fan van hem. Ik ken hem van ziens, maar dat is het. In de politiek heb ik bewondering voor Verhofstadt. Ik geef toe dat ik sympathie heb voor de VLD en ook toen hij nog geen minister was, was Verhofstadt mijn favoriet. Hij is gewoon een grote persoonlijkheid.

Surf je veel op het internet ?

Beroepshalve zeker, maar verder niet echt. Spelletjes spelen of chatten doe ik niet. Dat interesseert me niet.

Wat is jouw favoriet vakantieland ?

Spanje. We zijn onder andere ook al in Turkije en Griekenland geweest, maar als ik moet kiezen, kies ik toch voor Spanje. Het is er altijd mooi weer, het is niet te ver en niet te duur. Wanneer we naar Spanje trekken, reizen we ook met de wagen. Ik vind dat dat wel iets heeft… Zelf rijden en af en toe eens stoppen om iets te eten of om even te ontspannen.

Wat zijn Yannick haar beste eigenschappen ?

Ze heeft veel goede eigenschappen hoor ( lacht). Ze is heel sociaal en past zich gemakkelijk aan. Ook het feit dat ze haar verantwoordelijkheden oppakt, zowel thuis als op haar werk, vind ik belangrijk. Ze stelt zichzelf altijd op de laatste plaats en dat is heel positief voor de mensen die met haar moeten samenleven.

En haar minder goeie ?

Een mindere is dat ze niet graag op de vingers getikt wordt. Ze heeft alles zelf onder controle en heeft er dan ook problemen mee wanneer anderen haar de les spellen. Om een voorbeeld te geven : ik zou niet moeten thuiskomen en zeggen : ‘Yannick, er ligt te veel stof op de kast’ ( lacht) Gelukkig hoef ik dat ook nooit te zeggen…

Winter of zomer ?

Beide hebben hun charmes, maar toch de zomer. Ik hou van de zon en in de zomer duren de dagen ook langer. Het wordt vroeger licht en later donker en je kan ’s avonds buiten zitten. In de winter hou ik vooral van de knusheid : de gezelligheid van de open haard bijvoorbeeld.

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content