Geboorteplaats en -datum?

Wervik, 6 oktober 1960

Welke sporten beoefen je zelf?

Ik heb er minder tijd voor dan ik zou willen, maar ik tracht toch geregeld te gaan fietsen. Zelfs in deze wintermaanden kruip ik op de fiets, het is dan een kwestie van je goed in te duffelen. Als ik uit conditie ben, kies ik voor een vlak parcours, vanuit Ieper richting kust, maar zelfs dat kan lastig zijn door de stevige wind. Wanneer ik me iets fitter voel, rijd ik naar het Heuvelland. In mijn jeugd heb ik me nooit echt aangesloten bij een sportclub. Mijn ouders waren daar geen voorstander van, ze vonden sport maar tijdverlies. Als leerling van het college speelde ik uiteraard wel geregeld een potje voetbal. Ik was een rechtsmidden. Als vader heb ik mijn kinderen wel altijd gestimuleerd om aan sport te doen. Mijn oudste zoon koerste vroeger en is nu financieel manager bij KV Kortrijk, mijn tweede zoon is scheidsrechter en mijn dochter doet aan basket.

Welke sporten volg je passief?

Dat ik een Standardsupporter ben, zal iedereen intussen wel weten. Zaterdag was ik opnieuw paraat voor de wedstrijd tegen STVV. Maar daarnaast probeer ik ook geregeld te gaan kijken naar ploegen uit de streek: Zulte Waregem, KV Kortrijk, Gent, Brugge, Lokeren … Dat is allemaal relatief dichtbij.

Wat verwacht u van Standard dit seizoen?

Je kunt wel stellen dat het toch een beetje een overgangsjaar is. De ploeg mankeert power om wedstrijden echt te kunnen domineren. De komst van Jelle Van Damme kan dat probleem hopelijk deels verhelpen. Ik verwacht na de winterstop een goed Standard. Met een derde of vierde plaats zou ik tevreden zijn.

Is er één sportmoment dat je bijblijft, een kippenvelmoment?

Het meest recente moment is de kopbal van Sinan Bolat in blessuretijd tegen AZ. Als rasechte Merckxist denk ik ook nog met kippenvel terug aan de etappe over de Tourmalet in de Tour van 1969. Eddy Merckx reed zijn eerste achtervolgers toen op acht minuten.

Wie waren, behalve Eddy Merckx, nog uw sport-idolen?

Een aantal grote namen van Standard: Christian Piot, Erwin Kostedde, Wilfried Van Moer… Tegenwoordig heb ik het vooral voor Steven Defour. Een gedreven en intelligente voetballer. Ik zie hem graag bezig op het veld, maar als leidersfiguur heeft hij ook uitstraling naast het veld. Hij is zo een van die figuren die het ook ver zouden brengen buiten de sport. Bij mensen als Patrick Lefevere of Sven Nys heb ik ook dat gevoel.

door bregt vermeulen

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content