Steeds steviger nestelt Lierse zich op de tweede plaats, achter een ongenaakbaar club Brugge. Met zestien op achttien laten de Pallieters nauwelijks punten liggen. Enig minpunt zijn de moeizame onderhandelingen met de drie spelers die eind contract zijn. Doelman Yves Van der Straeten is één van hen.

Je contract loopt straks af en de onderhandelingen verlopen stroef.

Yves Van der Straeten : Tussen veel inleveren en een beetje inleveren is een groot verschil. De goeie wil moet van beide kanten komen. Ik vind het niet abnormaal als de meningen bij het eerste gesprek wat uit mekaar liggen, maar daarna moet je toch naar elkaar toe groeien. Voorlopig gebeurt dat niet. Het voorstel bij het eerste en dat bij het tweede gesprek waren identiek. Als dat ook bij het derde gesprek het geval is, moeten we niet eens meer gaan praten. Dan wéét ik het namelijk al.

Je bent aan een goed seizoen bezig. Wil je weg ?

Het liefst blijf ik hier, want met deze spelers kan Lierse een vaste klant worden in de topvijf. Geen enkele keer moest ik hier al op mijn geld wachten, alles wordt correct betaald. Dat is tegenwoordig al wat. Ik steek ook niet weg dat ik graag met deze trainer verder zou werken. Als Ferrera straks niet bij Lierse blijft, zal ik heel ontgoocheld zijn.

Sta je te kijken van die tweede plaats ?

Nee. Omdat ik vind dat buiten Club Brugge niemand sterker was dan wij. Ik zeg niet dat we beter zijn dan de andere ploegen, maar we kunnen iedereen aan. Je kan niet zeggen dat we bovenaan staan omdat we de hele tijd heel veel geluk gehad hebben. Vóór het seizoen had ik nooit geloofd dat we nu tweede zouden staan. Een jaar geleden speelde Lierse nog degradatievoetbal.

Eíndigen jullie straks ook als tweede ?

Daar gaan we voor. Als dit ons vorig jaar overkomen was, zouden we op dit moment al tevreden geweest zijn met een zesde plaats op het eind van het seizoen. Nu niet meer. De trainer wil dat we voor die tweede plaats gaan. We gaan ook heel volwassen om met de druk, zijn een stuk zelfbewuster geworden. We weten nu dat we een goeie ploeg hebben, in het begin vroegen we ons dat nog af.

Worden er nu andere accenten gelegd dan in het begin ?

Vanaf de eerste training hamerde de trainer op de verdedigende patronen. Sinds nieuwjaar trainen we ook op aanvallende automatismen. Dat is de volgende stap in onze ontwikkeling.

Volgend weekend wacht Antwerp.

Antwerp kan zich thuis goed opladen tegen de topploegen, dat bewezen ze al tegen Club en Anderlecht. Dat het voor ons een moeilijke match wordt, is niets nieuws. Alle matchen zijn moeilijk, omdat wij ze maar met één goal verschil winnen. Voor mij is dat genoeg, hoor, maar behalve één keer – op Gent, waar we bij de rust 0-3 voor stonden – moet je altijd geconcentreerd blijven voetballen tot de laatste minuut. Pluspunt is dat we intussen weten dat we bij een voorsprong kunnen teren op een sterke organisatie. We zijn moeilijk uit verband te spelen.

door Geert Foutré

‘Het liefst blijf ik, want met deze spelers kan Lierse een vaste klant worden in de topvijf.’

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content