Vrijdagavond vijf uur verliep het bod dat Racing Genk had gedaan op Cédric Roussel omdat het Engelse Wolverhampton Wanderers het als onvoldoende afdeed. Daardoor kwam ook het akkoord te vervallen dat Genk met het Franse Guingamp had voor een overgang van Moumou Dagano. Robert Vittek, de spits van Slovan Bratislava in wie Genk interesse betoonde, bleef ondertussen in de belangstelling van het Turkse Fenerbahçe staan, dat hem als een complement voor ex-Feyenoorder Pierre Van Hooijdonck ziet. Windstil was het dus afgelopen weekend wat de Genkse voorhoede betreft.

PaulKpaka kwam in de plaats van WesleySonck en AaronMokoena vervoegde de selectie na het vertrek van JosipSkoko. Waardoor trainer SefVergoossen zijn selectie versterkt ziet met respectievelijk een 21-jarige spits uit Sierra Leone (die voor vier jaar tekende) en een 22-jarige centrale verdediger uit Zuid-Afrika (die voor drie jaar tekende). Genk moest nadien wel de afweging maken of het een nieuwe aanvallende middenvelder zou aantrekken, een rechtsachter of beide. Voor de positie van rechtsachter kwam het vorige week met Moeskroen overigens niet tot een akkoord voor de overgang van KoenDe Vleeschauwer.

Vandaag 16 juli begint Genk met de vrije verkoop voor nieuwe abonnees. Het zag Nitto, dat nog één jaar sponsor is, ook een eenjarige overeenkomst als hoofdsponsor tekenen bij Heusden-Zolder. De Japanse firma hoopt uit publicitaire overwegingen dat Takayuki Suzuki daar meer aan spelen toe zal komen. Nog op één formulier van Kashima Antlers wachtte voorzitter StinHusson van Heusden-Zolder zondag om via Nitto de overgang van de Japanse aanvaller te bezegelen. “Door misverstanden was Nitto er bij Genk niet zo gelukkig over,” aldus Husson, “misschien dat wij daar nu van profiteren.” Daarmee leek Sint-Truiden, dat ook een poging ondernam om Suzuki naar Staaien te halen, achter het Japanse net te vissen.

Verder rekent Heusden-Zolder ook op een positieve analyse van de deze week stage lopende Ajacied Gabriel Mofokeng. Ajax is in de marge van de transfer van Wesley Sonck bereid de 21-jarige rechterflank, tevens kapitein van de Zuid-Afrikaanse olympische ploeg, bij Heusden-Zolder te plaatsen. Huson : “Na die week moet de trainer beslissen of hij hem kan gebruiken, want we hebben nog weinig zicht op zijn kwaliteiten.” Voor geen van beide spelers moet Heusden-Zolder een transfervergoeding of salaris betalen.

Maandag hoopte Husson ook positief nieuws te horen in verband met StijnHaeldermans, die zondag om vijf uur wel nog een oefenwedstrijd speelde met Borussia Mönchengladbach en met wie Heusden-Zolder eerder vorige week contacten had. Komt Haeldermans niet, dan zoekt KHZ verder naar een speler voor de linkerflank. Maar het neemt daar de tijd voor, zegt Stin Husson : “Je kan in deze periode wel iedereen nemen, maar dat is ook niet de bedoeling. Alleen liggen spelers voor de linkerflank wel niet voor het grijpen.”

door Raoul De Groote

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content