AANVOERDER FRANKY VANDENDRIESSCHE : “We speelden geen goeie voorbereiding en konden al snel heel weinig van elkaar verdragen. Je weet ook, Vlamingen trekken met Vlamingen op, Walen met Walen en Joego’s met Joego’s. Als iemand van de ene groep iets tegen iemand van een andere zegt, wordt er iets sneller gereageerd. Sedert de oefencampagne lopen we achter de feiten aan, sloop er angst in de groep, begonnen we in Aalst bovendien als kleine kinderen aan de wedstrijd en zijn er daarna ook nog wat stommigheden in de pers verschenen. Misschien missen we wel een echte leider zoals Yves Vanderhaeghe er een was. Hij zei : tot hier en niet verder. Ik denk niet dat er iets zal blijven hangen van wat er is gebeurd. Dat hoop ik alleszins. De trainer zal het ook niet zover laten komen, desnoods zou hij ze er wel uithalen. Als iedereen gedisciplineerd zijn job doet en het vertrouwen terugvindt, zijn we met twee goeie resultaten weer vertrokken. Ik heb wel een beetje schrik dat deze slechte start ons wat zal blijven achtervolgen en het een seizoen à la Genk wordt. Ik bedoel : dat je al snel alles op de beker moet zetten en voor de rest voor de 8ste, 9de en 10de plaats zit te spelen – Moeskroen onwaardig dus.”

GORDAN VIDOVIC : “Als er een resultatencrisis is, wordt de totale situatie in de media een beetje opgeblazen. Herinner je je nog na het WK in Frankrijk ? Altijd hetzelfde. Ik zeg : nu is het genoeg geweest. Tuurlijk was het niet mooi wat Dejan zei. Het kan gebeuren dat een mens zichzelf de beste vindt, maar daarom moet je het nog niet in de krant zeggen. Ik heb gezegd : stop daarmee, we moeten spelen. Een speler die er eens een beetje uitspringt, dat is, vind ik, ook geen reden om van hem een probleem te maken. We kenden gewoon een zeer moeilijke voorbereiding, iedereen werd nerveus, begon te tackelen, zich boos te maken… Of er na vijf jaar misschien een beetje uitgekeken zijn op de trainer ? Ach, ik ben er zeven jaar, misschien vinden er mij ook saai en vervelend. Zonder resultaten is alles vervelend, en dan keer alles zich tegen je. Niets is momenteel makkelijk, maar we moeten cool blijven en als blok uit de shit zien te komen. Hoewel we met Jestrovic een echte killer verloren, moeten we op papier topvijf zijn, maar dat lukt ook niet elke keer.”

VICE-AANVOERDER STEVE DUGARDEIN : “Het is moeilijk om in de media over alles te praten. Ik kan alleen zeggen : de paradox is dat in de kleedkamer de sfeer uitstekend blijft, maar eens op het veld gaat het er heel nerveus aantoe, is er twijfel, angst, snel irritatie en steekt de ene de andere aan. De uitspraak van Dejan dat Moeskroen zonder Joego’s een kleine ploeg is, deed ons pijn, maar het is niet aan ons om de revolutie te ontketenen. De trainer liet hem boeten en sprak met hem, wij namen hem weer in de groep op. In deze situatie hebben we iedereen nodig, maar het belangrijkste is wel de groep en niet één speler. We zegden : iedereen in dezelfde richting én ervoor vechten. Zo’n start is natuurlijk catastrofaal voor een club met hoge ambities als Moeskroen. Tenslotte beschikken we over een mooie ploeg, met spelers met veel ervaring in eerste klasse. Topvijf, vind ik, maar zesde of zevende kan ook op voorwaarde dat onze thuiswedstrijden weer een feest worden. Sedert vorig seizoen is dat niet meer. We moeten ons spel van voorheen zien terug te vinden en zo eindelijk weer een constante in onze resultaten kunnen brengen.”

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content