Zonder wissels

KAS Eupen zet na de interlandbreak de competitie verder met een ongewijzigde kern tegenover de competitiestart. De Bosnische aanvaller Smail Prevljak liet al eerder weten dat hij niet van plan was om deze zomer nog te vertrekken. De 24-jarige Ivoriaanse centrale verdediger Emmanuel Agbadou (die ook als verdedigende middenvelder kan uitgespeeld worden) zei al nee tegen een aanbieding uit Spanje en verlengde een week voor het einde van de mercato nog zijn in 2023 aflopend contract met twee jaar.

Van de transfergeruchten rond drie andere spelers kwam niets concreets. Na de match tegen Seraing meldde de clubdirectie dat voor geen enkele van de drie vaak geciteerde spelers een bod was binnengekomen waar de club zich in kon vinden. Dat gold voor aanvaller Julien Ngoy, voor verdedigende middenvelder Edo Kayembe maar ook voor spelverdeler Stef Peeters, de motor van de ploeg. Voor hem was er de laatste dagen van de mercato belangstelling van Standard, maar het bod was niet van die aard om Eupen te laten overwegen zijn spil te laten gaan.

Eén nieuwkomer

Aan de inkomende zijde haalde Eupen na de competitiestart enkel nog twee 18-jarige Marokkaanse jeugdinternationals. Anas Nanah, ook kapitein van de Marokkaanse U21, kan als linksachter op termijn een oplossing bieden, al moet de trainer na de terugkeer van Silas Gnaka van de Spelen op die positie niet langer improviseren. In eerste instantie gaan Nanah en Mohammed Essahel tot Nieuwjaar met de A-kern trainen, maar met de Eupense beloften wedstrijden spelen.

Eupen besloot ook geen nieuwe doelman meer te zoeken en trekt voluit de kaart van Abdul Nurudeen. Het leende na de competitiestart wel nog drie spelers ( Marciano Aziz, Romain Matthys en Simon Libert) uit aan de Nederlandse tweedeklasser MVV om daar meer speeltijd te krijgen.

Dat betekent dat trainer Krämer kan voortbouwen op de automatismen die hij al inbouwde en dat Eupen als enige eersteklasser de competitie verderzet met een basisploeg met spelers die er ook al vorig seizoen waren. In de kern zit maar één echte nieuwkomer: middenvelder Jérôme Déom. Straks zal blijken of de kracht van sportieve continuïteit Eupen toelaat het beste seizoen ooit in eerste klasse te draaien.

Stef Peeters

Vroeger was alleen al de aanwezigheid van Luis García de verplaatsing naar Eupen waard, vandaag toont zijn opvolger Stef Peeters zich één van de betere voetballers in onze competitie.

Transfers out

Aziz, Libert & Matthys (MVV, Ned).

Smail Prevljak
Smail Prevljak© BELGA
Stef Peeters
Stef Peeters© BELGA
Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content