Zulte Waregem heeft met enkele nieuwe initiatieven zijn communitywerking opgekrikt en werd daarvoor beloond door de Pro League.

Toen de Esseveespelers het veld opliepen voor de laatste thuismatch tegen KV Oostende, werden ze vergezeld door de voetballers van de G-ploeg van Zulte Waregem. Die hadden eerder op de dag al een chocoladeworkshop gevolgd dankzij Veliche Gourmet. Op hetzelfde moment werd ook een sinterklaasactiviteit voor de leden van de nieuwe Essevee Kids Club georganiseerd.

Initiatieven van de in april 2018 opgerichte communitycel, nadat de communitywerking jaren op een laag pitje gestaan had. Zulte Waregem had immers alleen teams die actief waren in het G-voetbal. Dit jaar kwam daar een homeless team bij. In samenwerking met de welzijnsdienst van de stad kunnen mensen die het financieel en sociaal moeilijk hebben elke week trainen op de oefenterreinen aan het Regenboogstadion en tijdens de winter in een stedelijk ontmoetingscentrum. De club voorziet ook een trainer, kleding en materiaal voor het team.

Essevee heeft eveneens aandacht voor de 55-plussers: die kunnen onder leiding van ex-scheidsrechter/peter Johny Ver Eecke kennismaken met wandelvoetbal, voetbal op een kleiner veld waarbij er niet gelopen en getackeld mag worden. Na enkele weken trainen speelt het Essevee Old Stars-team donderdag zijn eerste wedstrijd. Daarnaast werd ook de Essevee on Wheelsfanclub opgericht voor supporters met een beperkte mobiliteit. In het Regenboogstadion creëerde de club 65 geïntegreerde plaatsen tussen de ‘gewone’ supporters.

De inspanningen bleken niet vergeefs, want de fusieclub kreeg, net als 18 van de 24 Belgische profploegen, het label Pro League+. Dat wordt toegekend aan clubs die het voorbije jaar ‘een kwaliteitsvolle communitywerking opzetten op basis van een beleidsplan met aandacht voor de lokale context, duurzame partnerschappen en waardevolle activiteiten’.

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content