Ronny Gaspercic verlaat met een bevrijd gevoel Extremadura voor Betis Sevilla.

De kogel is door de kerk : Ronny Gaspercic (32) speelt de komende drie seizoenen voor promovendus Betis Sevilla. Vanaf volgend seizoen mag de nummer twee van de nationale ploeg dus aan de zijde spelen van de Braziliaan Denilson, twee seizoenen geleden voor een toenmalig recordbedrag van 1,4 miljard frank van Sao Paulo naar Andaloesië gehaald, en de Roemeense international Iulan Filipescu. Het zorgde bij de Limburgse goalie voor een bevrijd gevoel. “Ik sta eindelijk weer op het niveau waar ik thuishoor. Sevilla is een echte droombestemming : een traditierijke club, die over een serieuze achterban beschikt en zich heel ambitieus toont. Een ploeg die elke voetballiefhebber aanspreekt. Ze tellen gemiddeld dertig- tot veertigduizend abonnementhouders. Ik hou ook van het zuiden van Spanje. Beter kan ik niet zitten. Als ik mijn contract hier mag uitdienen, kan ik toch terugblikken op een goed verlopen buitenlands avontuur.”

Betis Sevilla kwam namens voorzitter Manuel Ruiz de Lopera y Avalo met het meest concrete voorstel op de proppen, terwijl ook Uefabekerfinalist Alavés en Malaga bij SEM informeerden naar de diensten van de international. Gaspercic treurt niet. “Malaga wou een bod uitbrengen, maar dat sleepte langer aan dan voorzien. Betis Sevilla speelde korter op de bal en heeft op termijn misschien wel meer mogelijkheden. Ik beschouw het ook niet meteen als een compensatie voor het afspringen van de transfer naar Anderlecht. Voordeel was dat ik nu over een vrije transfer beschikte.” Vorig seizoen circuleerde zijn naam ook even bij Real Madrid. “De toenadering was grotendeels informeel. Zij lieten alleen maar doorschijnen dat er mogelijkheid bestond. Dat was via Rafael Benitez, die uit hun jeugdwerking naar Extremadura overkwam en als kind aan huis nog veel contact onderhield met Vicente Del Bosque. Mijn naam zal wel eens gevallen zijn in hun gesprekken, zeker ? Marca heeft daar dan handig op ingespeeld.”

Betis Sevilla wordt vanaf volgend seizoen getraind door Juande Ramos (46), die onlangs opstapte bij Rayo Vallecano. Met de Madrileense ploeg promoveerde hij enkele seizoenen naar de Primera Divisiòn. Afgelopen seizoen eindigde het financieel geplaagde Rayo op een veertiende plaats. Gaspercic is vol vertrouwen in een goede afloop. Hij heeft ook geen schrik voor de grotere concurrentiestrijd met Antonio Prats. “Voornaamste doel is de derby van FC Sevilla tweemaal te winnen. Verder wordt er geen enkele druk op de ploeg en trainer gelegd. Een verstandige keuze. De trainer is een rustig man, die met een club in opbouw enkele belofteninternationals volop speelkansen wil geven. Uit ons gesprek bleek dat hij me twee jaar geleden naar Rayo wilde halen, maar toen te veel kostte. De concurrentie wordt groter, maar daar heb ik weinig problemen mee. Als je aan de top wil komen, moet je er keihard voor vechten. Ik ben blij dat ik opnieuw een stap in de goede richting zette. Bij Extremadura heb ik genoeg zure appels moeten doorbijten.” (FV)

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content