Manchester City en Arsenal houden doelpuntenkermis

(Belga) Manchester City heeft zaterdag de eerste topper van de zestiende speeldag in de Premier League gewonnen. De Citizens haalden het in het Etihad Stadium met een vooroorlogse 6-3 van competitieleider Arsenal na een spektakelrijke wedstrijd.

City, met Rode Duivel en aanvoerder Vincent Kompany 90 minuten tussen de lijnen, kwam al snel 1-0 voor na een doelpunt van de onvermijdelijke Sergio ‘Kun’ Agüero. De gelijkmaker van Theo Walcott op het halfuur was echter verdiend. Nog voor de pauze zette Alvaro Negredo met zijn zevende competitietreffer van het seizoen de thuisploeg opnieuw op voorsprong. De Franse Arsenal-verdediger Laurent Koscielny blesseerde zich echter bij die fase, waardoor Thomas Vermaelen mocht invallen en zo zijn honderdste wedstrijd voor Arsenal mocht vieren. Na de kampwissel dikte Fernandinho eerst nog verder aan tot 3-1, maar in de 63e minuut bracht Walcott de Gunners opnieuw in de wedstrijd door zijn tweede van de namiddag enig mooi voorbij Pantilimon te trappen. Drie minuten later stelde David Silva echter orde op zaken door de verlossende 4-2 te scoren. In de slotfase pakte Kompany nog geel en prikte opnieuw Fernandinho de 5-2 tegen de netten. In blessuretijd milderde Per Mertesacker nog tot 5-3, maar ook dan was het doelpuntenfestival nog niet ten einde. Yaya Touré zette immers van op de stip de 6-3 eindstand op het scorebord. In de stand wipt City met 32 punten voorlopig over Chelsea en Liverpool naar de tweede plaats in de stand, op drie punten van leider Arsenal (35). (Belga)