Manchester City wint van Everton, met scorende Lukaku, maar verliest Vincent Kompany

(Belga) Manchester City heeft vandaag op de zevende speeldag in de Premier League met 3-1 gewonnen van Everton.

De bezoekers kwamen na 16 minuten op voorsprong langs Romelu Lukaku, die zijn vierde doelpunt van het seizoen scoorde. Amper een minuut later hingen de bordjes weer gelijk na een treffer van Alvaro Negredo. De Citizens verloren daarna op het halfuur aanvoerder Vincent Kompany. ‘Vince the Prince’, die eerder geel had gekregen na een fout op Lukaku, blesseerde zich zonder tegenstander in de buurt en wees met een pijnlijke grimas naar de liesstreek. Het is nu bang afwachten of de centrale verdediger, die vorige maand al weken out was met een liesblessure, fit raakt voor de laatste twee WK-kwalificatieduels tegen Kroatië (11/10) en Wales (15/10). Net voor de pauze kwam Manchester City op voorsprong langs Sergio Agüero. Diezelfde Argentijn bouwde halfweg de tweede periode de voorsprong van de thuisploeg verder uit met een treffer van op de stip. Bij Everton was Kevin Mirallas toen al naar de kant gehaald. Acht minuten voor affluiten mocht ook Lukaku gaan douchen. Manchester City telt na zeven speeldagen 13 punten en is (voorlopig) gedeeld tweede. Everton blijft steken op 12 punten. (Belga)