De 37-jarige Australiër van Orica-GreenEdge was na 275,5 km - waarvan 52,8 kilometer kasseistroken - de snelste van een kopgroep van vijf op de mythische Vélodrôme van Roubaix. Viervoudig winnaar Tom Boonen (Etixx-Quick Step) werd tweede, de Brit Ian Stannard (Sky) derde, Sep Vanmarcke (Team LottoNL-Jumbo) vierde en de Noor Edvald Boasson Hagen (Dimension Data) vijfde.

In een enorm beklijvende en mooie Helleklassieker was het Vanmarcke die op de zware kasseistrook van Carrefour de l'Arbre zijn troeven op tafel gooide. Hij pakte tien seconden, maar werd op 11 km van de streep opnieuw gegrepen door Boonen, Boasson Hagen, Stannard en Hayman. Dat vijftal streed nadien voor de zege, in de spurt hield Hayman iedereen af. Boonen, een hele wedstrijd erg sterk, greep zo net naast een vijfde recordzege.

De Zwitser Fabian Cancellara, een van de topfavorieten, zag zijn winstkansen in rook opgaan na een schuiver op de glibberige kasseien van Mons-en-Pévèle, op 46 km voor de streep. Spartacus had op dat moment wel al bijna een minuut achterstand op de kopgroep met onder andere Boonen en Vanmarcke. De verrassende Hayman volgt op de erelijst John Degenkolb (Giant-Alpecin) op. De Duitser was er na een zware aanrijding op training in januari niet bij. (Belga/NSK)

De 37-jarige Australiër van Orica-GreenEdge was na 275,5 km - waarvan 52,8 kilometer kasseistroken - de snelste van een kopgroep van vijf op de mythische Vélodrôme van Roubaix. Viervoudig winnaar Tom Boonen (Etixx-Quick Step) werd tweede, de Brit Ian Stannard (Sky) derde, Sep Vanmarcke (Team LottoNL-Jumbo) vierde en de Noor Edvald Boasson Hagen (Dimension Data) vijfde. In een enorm beklijvende en mooie Helleklassieker was het Vanmarcke die op de zware kasseistrook van Carrefour de l'Arbre zijn troeven op tafel gooide. Hij pakte tien seconden, maar werd op 11 km van de streep opnieuw gegrepen door Boonen, Boasson Hagen, Stannard en Hayman. Dat vijftal streed nadien voor de zege, in de spurt hield Hayman iedereen af. Boonen, een hele wedstrijd erg sterk, greep zo net naast een vijfde recordzege. De Zwitser Fabian Cancellara, een van de topfavorieten, zag zijn winstkansen in rook opgaan na een schuiver op de glibberige kasseien van Mons-en-Pévèle, op 46 km voor de streep. Spartacus had op dat moment wel al bijna een minuut achterstand op de kopgroep met onder andere Boonen en Vanmarcke. De verrassende Hayman volgt op de erelijst John Degenkolb (Giant-Alpecin) op. De Duitser was er na een zware aanrijding op training in januari niet bij. (Belga/NSK)