Dat meldt de Britse openbare omroep BBC. De petitie is gericht aan Oldhamvoorzitter Simon Corney. 'Oldham zou overwegen om Ched Evans in dienst te nemen,' luidt het. 'Dat is een verkeerd signaal naar de fans. Denk aub twee keer na.'

Corney is naar eigen zeggen verbaasd over de commotie rond de mogelijke aanwerving van Evans, zo meldt SkyNews via Twitter.

Oldham, dat uitkomt in de League One (de Engelse derde klasse), houdt vandaag een bestuursvergadering en belooft dinsdag een aankondiging.

Evans zou vandaag al trainen bij Oldham, maar dat gaat wellicht niet door, weet de BBC.

Veroordeeld

Evans zat 2,5 jaar in de gevangenis nadat hij werd veroordeeld voor de verkrachting van een 19-jarige vrouw in mei 2011. Sinds 17 oktober is hij weer vrij. Hij heeft altijd volgehouden onschuldig te zijn. De Criminal Cases Review Commission, die mogelijke juridische fouten onderzoekt, voert nog een onderzoek naar de veroordeling van Evans.

In november was er al commotie omdat Sheffield United, Evans' laatste werkgever, op vraag van de Engelse vereniging van profvoetballers (PFA) zijn ex-speler liet meetrainen.

Tweede kans

Sheffield United legde toen op zijn website uit dat het vindt dat rehabilitatie belangrijk is en dat de maatschappij Evans geen bijkomende straf mag opleggen.

Het overwoog net als Oldham om Evans een contract aan te bieden, maar zag daar uiteindelijk vanaf. De Britse atletiekkampioene Jessica Ennis-Hill (28) dreigde ermee haar naam te laten verwijderen van de tribunes in het stadion van de club.

Ook Oldham Athletic vindt dat Evans, die ook 13 keer het shirt van het nationale elftal van Wales droeg, heeft geboet voor zijn daden en een tweede kans verdient.

Dat meldt de Britse openbare omroep BBC. De petitie is gericht aan Oldhamvoorzitter Simon Corney. 'Oldham zou overwegen om Ched Evans in dienst te nemen,' luidt het. 'Dat is een verkeerd signaal naar de fans. Denk aub twee keer na.'Corney is naar eigen zeggen verbaasd over de commotie rond de mogelijke aanwerving van Evans, zo meldt SkyNews via Twitter.Oldham, dat uitkomt in de League One (de Engelse derde klasse), houdt vandaag een bestuursvergadering en belooft dinsdag een aankondiging. Evans zou vandaag al trainen bij Oldham, maar dat gaat wellicht niet door, weet de BBC.Evans zat 2,5 jaar in de gevangenis nadat hij werd veroordeeld voor de verkrachting van een 19-jarige vrouw in mei 2011. Sinds 17 oktober is hij weer vrij. Hij heeft altijd volgehouden onschuldig te zijn. De Criminal Cases Review Commission, die mogelijke juridische fouten onderzoekt, voert nog een onderzoek naar de veroordeling van Evans.In november was er al commotie omdat Sheffield United, Evans' laatste werkgever, op vraag van de Engelse vereniging van profvoetballers (PFA) zijn ex-speler liet meetrainen.Sheffield United legde toen op zijn website uit dat het vindt dat rehabilitatie belangrijk is en dat de maatschappij Evans geen bijkomende straf mag opleggen. Het overwoog net als Oldham om Evans een contract aan te bieden, maar zag daar uiteindelijk vanaf. De Britse atletiekkampioene Jessica Ennis-Hill (28) dreigde ermee haar naam te laten verwijderen van de tribunes in het stadion van de club.Ook Oldham Athletic vindt dat Evans, die ook 13 keer het shirt van het nationale elftal van Wales droeg, heeft geboet voor zijn daden en een tweede kans verdient.