Ze doen hun oproep via de hashtag #adoptunbelge (adopteer een Belg). De initiatiefnemers beklemtonen dat talrijke Belgen naar Lille willen gaan om de nationale ploeg te steunen. In het Stade Pierre Mauroy kunnen 50.000 voetballiefhebbers terecht, maar in de stad zelf worden ook duizenden Belgen zonder ticket voor de match verwacht. De hotels in Lille zijn volgeboekt, maar de fans willen graag ter plaatse kunnen blijven slapen, met het oog op de vermoedelijke alcoholconsumptie.

Hoewel de oproep massaal wordt gedeeld - zoals door de Franse minister van Sport - en sympathiek wordt bevonden, zijn voorlopig nog maar weinig echte voorstellen gevolgd. (Belga/KVDA)

Ze doen hun oproep via de hashtag #adoptunbelge (adopteer een Belg). De initiatiefnemers beklemtonen dat talrijke Belgen naar Lille willen gaan om de nationale ploeg te steunen. In het Stade Pierre Mauroy kunnen 50.000 voetballiefhebbers terecht, maar in de stad zelf worden ook duizenden Belgen zonder ticket voor de match verwacht. De hotels in Lille zijn volgeboekt, maar de fans willen graag ter plaatse kunnen blijven slapen, met het oog op de vermoedelijke alcoholconsumptie. Hoewel de oproep massaal wordt gedeeld - zoals door de Franse minister van Sport - en sympathiek wordt bevonden, zijn voorlopig nog maar weinig echte voorstellen gevolgd. (Belga/KVDA)