Adrian Mutu, het enfant terrible van het Roemeense voetbal, doet weer van zich spreken. De 32-jarige spits van Cesena wordt voorgoed gebannen uit de nationale ploeg na een stevig avondje stappen. Volgens de Roemeense media sloop Mutu twee dagen voor de interland tegen San Marino (woensdag, 0-1 winst) samen met Gabriel Tamas uit het spelershotel in Rimini om in een nachtclub te gaan feesten.

"De regels zijn strikt en dat hadden de twee moeten weten. Ze worden levenslang geschorst. Het is jammer want ze hebben beiden veel kwaliteiten", zei bondscoach Victor Piturca na de wedstrijd.

Mutu werd in 2004 al eens door zijn toenmalige club Chelsea ontslagen en voor zeven maanden geschorst wegens cocaïnegebruik. Vorig jaar, toen onder contract bij Fiorentina, kreeg hij negen maanden schorsing na een positieve dopingtest. (KVDA)

Adrian Mutu, het enfant terrible van het Roemeense voetbal, doet weer van zich spreken. De 32-jarige spits van Cesena wordt voorgoed gebannen uit de nationale ploeg na een stevig avondje stappen. Volgens de Roemeense media sloop Mutu twee dagen voor de interland tegen San Marino (woensdag, 0-1 winst) samen met Gabriel Tamas uit het spelershotel in Rimini om in een nachtclub te gaan feesten. "De regels zijn strikt en dat hadden de twee moeten weten. Ze worden levenslang geschorst. Het is jammer want ze hebben beiden veel kwaliteiten", zei bondscoach Victor Piturca na de wedstrijd. Mutu werd in 2004 al eens door zijn toenmalige club Chelsea ontslagen en voor zeven maanden geschorst wegens cocaïnegebruik. Vorig jaar, toen onder contract bij Fiorentina, kreeg hij negen maanden schorsing na een positieve dopingtest. (KVDA)