"Gezonden door God"

Mutu gaf aan de Roemeense pers tekst en uitleg over zijn opmerkelijke plannen. "Ik wil Baby 59 (genoemd naar het nummer van de incubator, nvdr.) adopteren", want zei hij, "ik kon niet stoppen met aan die baby te denken, zelfs mijn ontbijt at ik niet meer op, toen ik hem zag. Hij is een speciaal kind, mij toegezonden door God. Ik vertelde aan mijn vrouw dat ik hem wilde helpen, we moeten alles doen wat we kunnen."

De 22-jarige mama van de boorling beviel in de gedeelde badkamer van haar residentieel appartement. De baby gleed af naar de 10cm brede afvoerbuis en kwam er vast te zitten.

Ze hield haar zwangerschap verborgen voor de vader van het kind, toen hij haar in de steek liet. "En een abortus ging niet omdat we het geld er niet voor hadden", zei ze. Ze moet zich nu verantwoorden voor de rechtbank voor poging tot moord.

Cocaïneverleden

In 2004, toen Mutu nog voor Chelsea speelde, kwam hij negatief in de pers. Hij werd betrapt op het gebruik van cocaïne tijdens een onaangekondigde controle. Omdat hij later bekende, ontliep hij een zware schorsing.

Uiteindelijk stond hij zeven maanden langs de kant, maar kreeg er een ontslagbrief van Chelsea bovenop. Nog steeds moet de spits 17 miljoen euro aan de Londenaren ter compensatie.

Mutu (34) heeft in het verleden al menig club versleten. Hij speelde achtereenvolgens voor Dinamo Boekarest, Inter Milaan, Hellas Verona, Parma, Chelsea, Juventus, Fiorentina, Cesena en nu dus voor het Franse Ajaccio.

In de Ligue 1 lijkt hij toch weer zijn neus voor doelpunten te hebben gevonden. Met elf doelpunten heeft hij zijn club maar net van de degradatie kunnen behoeden. Ajaccio eindigde op een 17e plaats, één plaats boven de degradatiezone. (ML)Bekijk de miraculeuze redding van Baby 59:

"Gezonden door God" Mutu gaf aan de Roemeense pers tekst en uitleg over zijn opmerkelijke plannen. "Ik wil Baby 59 (genoemd naar het nummer van de incubator, nvdr.) adopteren", want zei hij, "ik kon niet stoppen met aan die baby te denken, zelfs mijn ontbijt at ik niet meer op, toen ik hem zag. Hij is een speciaal kind, mij toegezonden door God. Ik vertelde aan mijn vrouw dat ik hem wilde helpen, we moeten alles doen wat we kunnen." De 22-jarige mama van de boorling beviel in de gedeelde badkamer van haar residentieel appartement. De baby gleed af naar de 10cm brede afvoerbuis en kwam er vast te zitten. Ze hield haar zwangerschap verborgen voor de vader van het kind, toen hij haar in de steek liet. "En een abortus ging niet omdat we het geld er niet voor hadden", zei ze. Ze moet zich nu verantwoorden voor de rechtbank voor poging tot moord. Cocaïneverleden In 2004, toen Mutu nog voor Chelsea speelde, kwam hij negatief in de pers. Hij werd betrapt op het gebruik van cocaïne tijdens een onaangekondigde controle. Omdat hij later bekende, ontliep hij een zware schorsing. Uiteindelijk stond hij zeven maanden langs de kant, maar kreeg er een ontslagbrief van Chelsea bovenop. Nog steeds moet de spits 17 miljoen euro aan de Londenaren ter compensatie. Mutu (34) heeft in het verleden al menig club versleten. Hij speelde achtereenvolgens voor Dinamo Boekarest, Inter Milaan, Hellas Verona, Parma, Chelsea, Juventus, Fiorentina, Cesena en nu dus voor het Franse Ajaccio. In de Ligue 1 lijkt hij toch weer zijn neus voor doelpunten te hebben gevonden. Met elf doelpunten heeft hij zijn club maar net van de degradatie kunnen behoeden. Ajaccio eindigde op een 17e plaats, één plaats boven de degradatiezone. (ML)Bekijk de miraculeuze redding van Baby 59: