'Als ik geen voetballer was geworden, dan zou ik muziek gemaakt hebben. Ik doe dat graag, ik speel ook gitaar en viool.' Dat zei Pelé vorige maand nog bij de opening van de tentoonstelling 'Pelé: Art, Life, Football' in Londen.

Musica Popular Brasileira

Ter gelegenheid van zijn 75e verjaardag ging het Spaanse blad Panenka na op welke manier de Braziliaanse voetballer zich zoal muzikaal uitleefde. Het begon in 1969 - hij was 29 - toen Pelé een duet opnam met Elis Regina, een zangeres die bekend is van de MPB-stroming (Musica Popular Brasileira).

Pelé leerde daarna gitaar spelen en begon om te gaan met andere bekende vertegenwoordigers van de MPB: Jair Rodrigues, Gilberto Gil en Sergio Mendes.

Met die laatste maakte 'O Rei' de muziek bij een documentaire over ... hemzelf. Van die plaat zou hij zes nummers zelf geschreven hebben. Luister hier naar het niet onverdienstelijke main theme, door hemzelf gecomponeerd en ingezongen:

WK-hymne

In 2005, toen Pelé te gast was in het tv-programma La noche del 10, gepresenteerd door niemand minder dan Diego Maradona, verraste de Braziliaan zijn gastheer met een van zijn klassiekers: Eu quero ser você. Bekijk de beelden hier:

Toen Brazilië vorig jaar het WK organiseerde, componeerde Pelé zelfs zijn eigen WK-hymne. 'Ik had naar de officiële liedjes van Ricky Martin en Jennifer López geluisterd en vond die maar niks. Ze hebben het niet over de moeilijkheden die ploegen altijd tegenkomen op zo'n toernooi', verklaarde hij zijn inspiratie. Van het lied is helaas nergens een spoor terug te vinden.

'Als ik geen voetballer was geworden, dan zou ik muziek gemaakt hebben. Ik doe dat graag, ik speel ook gitaar en viool.' Dat zei Pelé vorige maand nog bij de opening van de tentoonstelling 'Pelé: Art, Life, Football' in Londen. Musica Popular BrasileiraTer gelegenheid van zijn 75e verjaardag ging het Spaanse blad Panenka na op welke manier de Braziliaanse voetballer zich zoal muzikaal uitleefde. Het begon in 1969 - hij was 29 - toen Pelé een duet opnam met Elis Regina, een zangeres die bekend is van de MPB-stroming (Musica Popular Brasileira).Pelé leerde daarna gitaar spelen en begon om te gaan met andere bekende vertegenwoordigers van de MPB: Jair Rodrigues, Gilberto Gil en Sergio Mendes. Met die laatste maakte 'O Rei' de muziek bij een documentaire over ... hemzelf. Van die plaat zou hij zes nummers zelf geschreven hebben. Luister hier naar het niet onverdienstelijke main theme, door hemzelf gecomponeerd en ingezongen:WK-hymneIn 2005, toen Pelé te gast was in het tv-programma La noche del 10, gepresenteerd door niemand minder dan Diego Maradona, verraste de Braziliaan zijn gastheer met een van zijn klassiekers: Eu quero ser você. Bekijk de beelden hier:Toen Brazilië vorig jaar het WK organiseerde, componeerde Pelé zelfs zijn eigen WK-hymne. 'Ik had naar de officiële liedjes van Ricky Martin en Jennifer López geluisterd en vond die maar niks. Ze hebben het niet over de moeilijkheden die ploegen altijd tegenkomen op zo'n toernooi', verklaarde hij zijn inspiratie. Van het lied is helaas nergens een spoor terug te vinden.