Raymond Verheijen, die als revalidatietrainer SV Zulte Waregemtrainer Darije Kalezic adviseert, was sprakeloos na de zelfmoord van Gary Speed."Ik werd gebeld door een aantal spelers, die het hadden gehoord als gerucht", vertelt hij aan Voetbal International. "Ik wist ook in eerste instantie van niks. Het overviel me. Daarna werd ik echter gecontacteerd door de voetbalbond van Wales. Dat was een enorme schok."

Verheijen werd overrompeld door het bericht over de voormalige ex-prof. "Ik zag dit niet aankomen", vervolgt hij. "Gary was een levendig persoon, een intelligent man, iemand die altijd vrolijk was. Als bondscoach bleek hij heel stressbestendig. Hij ging op een rustige en relaxte manier om met het feit dat we de boel op de rails moesten zetten. Een land maakte nog nooit zo'n sprong voorwaarts als Wales nu. Dat was aan hem te danken."

Vorige week had Verheijen nog samen met Speed aan tafel gezeten voor het vastleggen van een kwalificatieschema voor het WK van 2014, waar Wales in een poule werd ondergebracht met de Rode Duivels. "In Brussel hadden we een zeven uur durende vergadering", herinnert Verheijen zich. "Pittig, want we moesten strijden voor een goed speelschema. Daar knokte Gary zo hard voor, daar zat zo veel leven in. Hij zette zich enorm in voor zijn land. Gary wilde zich met Wales plaatsen voor Brazilië. Er was dan ook werkelijk niemand die dit aan zag komen. Zijn begrafenis wordt heel emotioneel." (VI)

Raymond Verheijen, die als revalidatietrainer SV Zulte Waregemtrainer Darije Kalezic adviseert, was sprakeloos na de zelfmoord van Gary Speed."Ik werd gebeld door een aantal spelers, die het hadden gehoord als gerucht", vertelt hij aan Voetbal International. "Ik wist ook in eerste instantie van niks. Het overviel me. Daarna werd ik echter gecontacteerd door de voetbalbond van Wales. Dat was een enorme schok." Verheijen werd overrompeld door het bericht over de voormalige ex-prof. "Ik zag dit niet aankomen", vervolgt hij. "Gary was een levendig persoon, een intelligent man, iemand die altijd vrolijk was. Als bondscoach bleek hij heel stressbestendig. Hij ging op een rustige en relaxte manier om met het feit dat we de boel op de rails moesten zetten. Een land maakte nog nooit zo'n sprong voorwaarts als Wales nu. Dat was aan hem te danken." Vorige week had Verheijen nog samen met Speed aan tafel gezeten voor het vastleggen van een kwalificatieschema voor het WK van 2014, waar Wales in een poule werd ondergebracht met de Rode Duivels. "In Brussel hadden we een zeven uur durende vergadering", herinnert Verheijen zich. "Pittig, want we moesten strijden voor een goed speelschema. Daar knokte Gary zo hard voor, daar zat zo veel leven in. Hij zette zich enorm in voor zijn land. Gary wilde zich met Wales plaatsen voor Brazilië. Er was dan ook werkelijk niemand die dit aan zag komen. Zijn begrafenis wordt heel emotioneel." (VI)