Het proces tegen de Zuid-Afrikaanse atleet Oscar Pistorius zal op 3 maart 2014 van start gaan. Op 20 maart moet de zaak tegen de "Blade Runner" zijn afgerond, zo heeft rechter Desmond Nair in Pretoria bekendgemaakt tijdens een korte hoorzitting over de zaak. Het openbaar ministerie en de verdediging zijn het eens geraakt over de data. Oscar Pistorius wordt ervan verdacht zijn vriendin Reeva Steenkamp op 14 februari van dit jaar te hebben vermoord. Naar eigen zeggen schoot hij de vrouw thuis dood omdat hij dacht dat ze een inbreker was. Maar

het openbaar ministerie gaat uit van voorbedachtheid.

De aanklacht tegen de Zuid-Afrikaanse atleet Oscar Pistorius luidt moord met voorbedachtheid en illegaal wapenbezit, zo staat in de hem overhandigde aanklacht. De beschuldigde "doodde onwettig en met de intentie daartoe (...) Reeva Steenkamp", aldus de acht bladzijden lange tekst. De vriendin van "Blade Runner" overleed aan "meerdere schotwonden". Pistorius schoot volgens de aanklacht vier keer met een 9 mm wapen.

Het openbaar ministerie is van plan 107 getuigen op te roepen. Pistorius is sinds februari op borgtocht vrij. Twee televisiestations hebben geen toelating gekregen om het proces op de buis te brengen.

Als Pistorius schuldig wordt bevonden aan moord met voorbedachte rade, riskeert hij levenslange opsluiting. (Belga/INM)

Het proces tegen de Zuid-Afrikaanse atleet Oscar Pistorius zal op 3 maart 2014 van start gaan. Op 20 maart moet de zaak tegen de "Blade Runner" zijn afgerond, zo heeft rechter Desmond Nair in Pretoria bekendgemaakt tijdens een korte hoorzitting over de zaak. Het openbaar ministerie en de verdediging zijn het eens geraakt over de data. Oscar Pistorius wordt ervan verdacht zijn vriendin Reeva Steenkamp op 14 februari van dit jaar te hebben vermoord. Naar eigen zeggen schoot hij de vrouw thuis dood omdat hij dacht dat ze een inbreker was. Maar het openbaar ministerie gaat uit van voorbedachtheid. De aanklacht tegen de Zuid-Afrikaanse atleet Oscar Pistorius luidt moord met voorbedachtheid en illegaal wapenbezit, zo staat in de hem overhandigde aanklacht. De beschuldigde "doodde onwettig en met de intentie daartoe (...) Reeva Steenkamp", aldus de acht bladzijden lange tekst. De vriendin van "Blade Runner" overleed aan "meerdere schotwonden". Pistorius schoot volgens de aanklacht vier keer met een 9 mm wapen. Het openbaar ministerie is van plan 107 getuigen op te roepen. Pistorius is sinds februari op borgtocht vrij. Twee televisiestations hebben geen toelating gekregen om het proces op de buis te brengen. Als Pistorius schuldig wordt bevonden aan moord met voorbedachte rade, riskeert hij levenslange opsluiting. (Belga/INM)